(recept
si oblíbilo 387 návštěvníků)
VÝBORNÝ CHLÉB - zatím nejlepší, jaký jsem kdy pekla

Potřebné ingredience
380ml vody, 2 lžíce octa, 2 lžíce oleje, 400 g hladké mouky, 100 g chlebové žitné mouky, 100 g celozrné (dala jsem špaldovou) mouky, sůl, pepř, kmín, 1/2 kostky droždí
Postup přípravy
1. Těsto si připravíme v domácí pekárně.
2. Vykynuté těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem a uděláme bochánek. Pokud se lepí, poprášíme ještě hladkou moukou, aby nám šel bochánek lépe vytvarovat. Necháme na plechu ještě 30 minut kynout.
3. Chléb potřeme solí rozmíchanou v troše vody a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Před pečením můžeme ještě na povrchu naříznout, např. do kříže nebo podélné řezy. Pečeme 40 minut. Aby byl chlebík ještě lepší, dávám na dno trouby misku s vodou.
4. Chlebík můžete samozřejmě péct i v domácí pekárně.
Dobrou chuť.
TIP NA OBMĚNU: Milé maminky, pokud chcete chlebík více hutnější, stačí změnit poměr mouk, a to 300g hladké + 200g žitné + 100g celozrné. Do těsta můžete přidat semínka slunečnice, sezamu nebo dýně.
2. Vykynuté těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem a uděláme bochánek. Pokud se lepí, poprášíme ještě hladkou moukou, aby nám šel bochánek lépe vytvarovat. Necháme na plechu ještě 30 minut kynout.
3. Chléb potřeme solí rozmíchanou v troše vody a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Před pečením můžeme ještě na povrchu naříznout, např. do kříže nebo podélné řezy. Pečeme 40 minut. Aby byl chlebík ještě lepší, dávám na dno trouby misku s vodou.
4. Chlebík můžete samozřejmě péct i v domácí pekárně.
Dobrou chuť.
TIP NA OBMĚNU: Milé maminky, pokud chcete chlebík více hutnější, stačí změnit poměr mouk, a to 300g hladké + 200g žitné + 100g celozrné. Do těsta můžete přidat semínka slunečnice, sezamu nebo dýně.

Krásně nadýchaný vevnitř s křupavou kůrčičkou.

chlebová žitná mouka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
100ml
(upraveno)
25. 1. 2013, 16:21
Moc dekuji za recept opravdu dobry dala jsem pulku i sousedce tak jsme dnes pekly obe znovu
,nmuj druhy nejlepši chleby dobry je i ten se zmaženou cibulkou odsud










nahlásit

kalimera
(upraveno)
30. 1. 2013, 8:41
@100ml
Moc děkuji za pochvalu
.

nahlásit
oliva1
(upraveno)
16. 1. 2013, 20:47
Vypadá velice lákavě...

nahlásit

kalimera
(upraveno)
24. 1. 2013, 10:54
@oliva1
Děkuji
.

nahlásit

Paluna
(upraveno)
16. 1. 2013, 19:30
Tak jsme právě dopekli a hned (ještě teplý - to bude noc
) ochutnali tenhle senzační chlebík - nemá chybu, opravdu výborný recept a ta kůrčička....






nahlásit

kalimera
(upraveno)
24. 1. 2013, 10:54
@Paluna
Doufám, že se ochutnávání za tepla obešlo bez následků
a děkuji za vyzkoušení
.


nahlásit

EvčaD
(upraveno)
17. 9. 2012, 17:26
Tento chlebík opravdu nemá chybu ! Je výborný a dlouho vláčný. Já do něj přidávám 6 lžiček sluneč.semínek a 2 lžičky lněných. Děkuji za recept
nahlásit

kalimera
(upraveno)
26. 9. 2012, 11:35
@EvčaD
Evi, děkuji
.


nahlásit

jaspinn
(upraveno)
11. 7. 2012, 15:56
Tak včera jsem ho zkusila, nechala jsem to teda komplet na pekárně
a je naprosto suprový, výborný chuťově i na pohled - děkuji za receptík






nahlásit

kalimera
(upraveno)
17. 7. 2012, 15:16
@jaspinn
Jani, děkuji za pochvalu i vyzkoušení
.


nahlásit
fiffina
(upraveno)
7. 7. 2012, 14:28
Pavli dobrý den , prosím o radu mám pekárnu nevím jak a co podle návodu jsem pomačkala co se dalo zatím to jen míchá těstotak nevím pomačkala jsem jakou chci kůrku a nic se na displey neměnilo mohla byste mi poslat nějaký recept nebo mi nějak poradit? dá se tam dělat i těsto jako piškot? nebo bábovka, a jaký program na to děkuji moc Marta
nahlásit

kalimera
(upraveno)
17. 7. 2012, 15:15
@fiffina
Marti, záleží jakou značku pekárny máte, každá to má jinak. Ale tento chleba bych pekla na program základní a barva kůrky střední. V návodu vaší pekárny by mělo být napsáno, jestli se dá dělat i piškot, moje pekárna to např. nemá.
nahlásit

magazinka
(upraveno)
5. 7. 2012, 19:33
Opravdu vyborny, diky moc za recept.
nahlásit

kalimera
(upraveno)
17. 7. 2012, 15:13
@magazinka
Děkuji
.


nahlásit

koki01
(upraveno)
1. 7. 2012, 11:36




nahlásit

kalimera
(upraveno)
17. 7. 2012, 15:13
@koki01
Děkuji a těší mě, že tak chutná
.


nahlásit

anaba
(upraveno)
10. 5. 2012, 11:37
už voní z trouby
a já se nemůžu dočkat až se dopeče a aspoň trochu zchladneeee





nahlásit

kalimera
(upraveno)
16. 5. 2012, 12:38
@anaba
...doufám, že i chutnal


nahlásit

Lucka1401
(upraveno)
6. 5. 2012, 20:13
Pavli,můj první chleba v domácí pekárně a jsem nadšená,moc děkuji za super recept

nahlásit

kalimera
(upraveno)
10. 5. 2012, 8:19
@Lucka1401
Luci, potěšení na mé straně
.

nahlásit
zuhur
(upraveno)
2. 5. 2012, 23:23
Dnes jsem upekla chlebík - je fantastický. Okamžitě jsme ho zařadili mezi - teď už naše tři nejoblíbenější recepty. Jen příště zkusím péct déle, kůrka byla světlá a méně křupavá, ale mám relativně novou troubu tak se teprve seznamujeme. Každopádně

nahlásit

kalimera
(upraveno)
10. 5. 2012, 8:19
@zuhur
Moc děkuji za milý komentář
.


nahlásit

oplovka
(upraveno)
15. 3. 2012, 21:00
Jj takový dělám i já je výborný a já ho nechám hodně propéct aby byla kurčička mňam mňam




nahlásit

kalimera
(upraveno)
20. 3. 2012, 12:23
@oplovka
Ano, ano, kůrčička musí být křupavá
.


nahlásit

Melechova
(upraveno)
15. 3. 2012, 17:32
Dnes jsem zkoušela, použila jsem droždí instantní (tak půl sáčku-přiměřeně) a v tom zmatku zapomněla dát do trouby misku s vodou, ale i přesto dopadl luxusně, je hezký na pohled, krásně voní, není tuhý, má pevnou křupavou kůrku a je moooc dobrý (se sádlem, jen tak posolený). Díky.

nahlásit

kalimera
(upraveno)
20. 3. 2012, 12:23
@Melechova
Děkuji za vyzkoušení a milý komentář
.


nahlásit

evikuk1
(upraveno)
11. 1. 2012, 12:30
Ahoj, včera som ho vyskúšala presne podľa návodu (cesto v pekárni, upečený v horkovzdušnej rúre) a musím priznať, že lepší som ešte nejedla. Len kôrka nebola taká chrumkavá, nezmestila sa mi zapekacia misa s vodou pod plechu, ale druhý krát vyskúšam v plynovej, tam sa mi zmestí. Dala som 1 1/2 čajovej lyžičky morskej soli, 2 čaj. lyž. rasce a trochu korenia. Veľké dík za recept







nahlásit

kalimera
(upraveno)
18. 1. 2012, 18:30
@evikuk1
Evi, děkuji za vyzkoušení a za milá slova
.




nahlásit
Zdeenja
(upraveno)
21. 11. 2011, 7:19
Dobrý den, včera jsem tento chléb upekla jako svůj první v troubě. Dala jsem hladkou, pšeničnou chlebovou a celozrnnou žitnou mouku, hodně kmínu. Sklidila jsem velký úspěch, přidávám recept do oblíbených a rozhodně od teď už nepeču chleba v pekárně, ale pěkně bochník v troubě. Díky za recept


nahlásit

kalimera
(upraveno)
21. 11. 2011, 8:48
@Zdeenja
Zdeni, tak to mě těší, že má chleba takový úspěch
. Trouba dělá svoje
, hlavně, co se týče křupavé kůrčičky
...



nahlásit
Simule2
(upraveno)
22. 10. 2011, 19:27
Dnes jsem vyzkoušela.. Byl to první chlebík, zadělaný v DP,ale pečený v troubě a super. Děkuji za receptík
P.S. Pekla jsem ho na večeři a na snídani můžu péct další ..


nahlásit

kalimera
(upraveno)
22. 10. 2011, 19:43
@Simule2
Simi, děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnal. U nás je taky hned pryč
.


nahlásit

Svetla35
(upraveno)
15. 5. 2011, 20:41
DOBRÝ VEČER
UŽ MÁME UPEČENO
DĚKUJI ZA RECEPT






nahlásit

kalimera
(upraveno)
16. 5. 2011, 10:51
@Svetla35
Světlanko, děkuji za vyzkoušení
.




nahlásit

samirova
(upraveno)
23. 1. 2011, 11:50
Maminky prosím,dostala jsme pekárnu eta siesta a chtěla bych zkusit tento chleba,poradíte mi na jaký program pečete????Moc děkuji Lenka





nahlásit

samirova
(upraveno)
23. 1. 2011, 17:08
@samirova
Moc děkuji
.Už se peče








nahlásit

Jitule64
(upraveno)
23. 1. 2011, 14:41
@samirova
Já peču taky většinu chlebů na program č.1 - základní.

nahlásit

kalimera
(upraveno)
23. 1. 2011, 12:31
@samirova
Když peču tento chleba v pekárně, tak na základní program (u mé DP je to číslo 1), velikost 1000g, barva kůrky střední
.

nahlásit

veselacka
(upraveno)
20. 1. 2011, 21:16
Jéééé, úžasný, peču pořád. Už nekupuji, vydrží jako kupovaný a ta chuť

nahlásit

kalimera
(upraveno)
21. 1. 2011, 13:06
@veselacka
Luci, tak to jste mne moc potěšila
. Máte pravdu, vydrží hodně dlouho, teda, pokud se nesní na posezení.


nahlásit

veselacka
(upraveno)
3. 2. 2011, 10:59
@kalimera
Pavlínko, včera jsem zkusila s česnekem a cibulkou orestovanou, to musíte taky zkusit

nahlásit

kalimera
(upraveno)
3. 2. 2011, 11:48
@veselacka
To musí být dobrota

nahlásit

Hupcza
(upraveno)
10. 1. 2011, 19:50
moc dobrý ještě jsem ho posypala kmínem - tak to mám nejradši a už je okrájený kolem dokola - teplá kůrka je mňam

nahlásit

kalimera
(upraveno)
11. 1. 2011, 8:52
@Hupcza
Moc děkuji za vyzkoušení
. Máte pravdu, není nad kůrčičku
.


nahlásit