Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 387 návštěvníků)

VÝBORNÝ CHLÉB - zatím nejlepší, jaký jsem kdy pekla

0.0
VÝBORNÝ CHLÉB - zatím nejlepší, jaký jsem kdy pekla

Potřebné ingredience

380ml vody, 2 lžíce octa, 2 lžíce oleje, 400 g hladké mouky, 100 g chlebové žitné mouky, 100 g celozrné (dala jsem špaldovou) mouky, sůl, pepř, kmín, 1/2 kostky droždí

Postup přípravy

1. Těsto si připravíme v domácí pekárně.

2. Vykynuté těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem a uděláme bochánek. Pokud se lepí, poprášíme ještě hladkou moukou, aby nám šel bochánek lépe vytvarovat. Necháme na plechu ještě 30 minut kynout.

3. Chléb potřeme solí rozmíchanou v troše vody a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Před pečením můžeme ještě na povrchu naříznout, např. do kříže nebo podélné řezy. Pečeme 40 minut. Aby byl chlebík ještě lepší, dávám na dno trouby misku s vodou.

4. Chlebík můžete samozřejmě péct i v domácí pekárně.

Dobrou chuť.

TIP NA OBMĚNU: Milé maminky, pokud chcete chlebík více hutnější, stačí změnit poměr mouk, a to 300g hladké + 200g žitné + 100g celozrné. Do těsta můžete přidat semínka slunečnice, sezamu nebo dýně.

Krásně nadýchaný vevnitř s křupavou kůrčičkou.

chlebová žitná mouka

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

100ml 25. 1. 2013, 16:21
Moc dekuji za recept opravdu dobry dala jsem pulku i sousedce tak jsme dnes pekly obe znovu (L) (L) (L) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp),nmuj druhy nejlepši chleby dobry je i ten se zmaženou cibulkou odsud
kalimera 30. 1. 2013, 8:41
@100ml Moc děkuji za pochvalu (F).
oliva1 16. 1. 2013, 20:47
Vypadá velice lákavě... :-p
kalimera 24. 1. 2013, 10:54
@oliva1 Děkuji :-).
Paluna 16. 1. 2013, 19:30
Tak jsme právě dopekli a hned (ještě teplý - to bude noc ,-) ,-)) ochutnali tenhle senzační chlebík - nemá chybu, opravdu výborný recept a ta kůrčička.... (L) (L) (L) (L)
kalimera 24. 1. 2013, 10:54
@Paluna Doufám, že se ochutnávání za tepla obešlo bez následků ,-) a děkuji za vyzkoušení (hello).
EvčaD 17. 9. 2012, 17:26
Tento chlebík opravdu nemá chybu ! Je výborný a dlouho vláčný. Já do něj přidávám 6 lžiček sluneč.semínek a 2 lžičky lněných. Děkuji za recept
kalimera 26. 9. 2012, 11:35
@EvčaD Evi, děkuji (F) (hello).
jaspinn 11. 7. 2012, 15:56
Tak včera jsem ho zkusila, nechala jsem to teda komplet na pekárně :-) :-) a je naprosto suprový, výborný chuťově i na pohled - děkuji za receptík (Y) (Y) (Y) (Y)
kalimera 17. 7. 2012, 15:16
@jaspinn Jani, děkuji za pochvalu i vyzkoušení (F) (hello).
fiffina 7. 7. 2012, 14:28
Pavli dobrý den , prosím o radu mám pekárnu nevím jak a co podle návodu jsem pomačkala co se dalo zatím to jen míchá těstotak nevím pomačkala jsem jakou chci kůrku a nic se na displey neměnilo mohla byste mi poslat nějaký recept nebo mi nějak poradit? dá se tam dělat i těsto jako piškot? nebo bábovka, a jaký program na to děkuji moc Marta
kalimera 17. 7. 2012, 15:15
@fiffina Marti, záleží jakou značku pekárny máte, každá to má jinak. Ale tento chleba bych pekla na program základní a barva kůrky střední. V návodu vaší pekárny by mělo být napsáno, jestli se dá dělat i piškot, moje pekárna to např. nemá.
magazinka 5. 7. 2012, 19:33
Opravdu vyborny, diky moc za recept.
kalimera 17. 7. 2012, 15:13
@magazinka Děkuji (F) (hello).
koki01 1. 7. 2012, 11:36
(Y) Výborný (zajic) ,-) také moc chválím. Včera upečeno, snědeno a už se zadělává nový :-)
kalimera 17. 7. 2012, 15:13
@koki01 Děkuji a těší mě, že tak chutná :-) (hello).
anaba 10. 5. 2012, 11:37
už voní z trouby :-) :-)a já se nemůžu dočkat až se dopeče a aspoň trochu zchladneeee ,-) ,-) ,-)
kalimera 16. 5. 2012, 12:38
@anaba ...doufám, že i chutnal (F) (hello)
Lucka1401 6. 5. 2012, 20:13
Pavli,můj první chleba v domácí pekárně a jsem nadšená,moc děkuji za super recept (clamp)
kalimera 10. 5. 2012, 8:19
@Lucka1401 Luci, potěšení na mé straně (hello).
zuhur 2. 5. 2012, 23:23
Dnes jsem upekla chlebík - je fantastický. Okamžitě jsme ho zařadili mezi - teď už naše tři nejoblíbenější recepty. Jen příště zkusím péct déle, kůrka byla světlá a méně křupavá, ale mám relativně novou troubu tak se teprve seznamujeme. Každopádně (clamp)
kalimera 10. 5. 2012, 8:19
@zuhur Moc děkuji za milý komentář :-) (hello).
oplovka 15. 3. 2012, 21:00
Jj takový dělám i já je výborný a já ho nechám hodně propéct aby byla kurčička mňam mňam ,-) (Y) (Y) (Y)
kalimera 20. 3. 2012, 12:23
@oplovka Ano, ano, kůrčička musí být křupavá :-) (Y).
Melechova 15. 3. 2012, 17:32
Dnes jsem zkoušela, použila jsem droždí instantní (tak půl sáčku-přiměřeně) a v tom zmatku zapomněla dát do trouby misku s vodou, ale i přesto dopadl luxusně, je hezký na pohled, krásně voní, není tuhý, má pevnou křupavou kůrku a je moooc dobrý (se sádlem, jen tak posolený). Díky. (Y)
kalimera 20. 3. 2012, 12:23
@Melechova Děkuji za vyzkoušení a milý komentář :-) (hello).
evikuk1 11. 1. 2012, 12:30
Ahoj, včera som ho vyskúšala presne podľa návodu (cesto v pekárni, upečený v horkovzdušnej rúre) a musím priznať, že lepší som ešte nejedla. Len kôrka nebola taká chrumkavá, nezmestila sa mi zapekacia misa s vodou pod plechu, ale druhý krát vyskúšam v plynovej, tam sa mi zmestí. Dala som 1 1/2 čajovej lyžičky morskej soli, 2 čaj. lyž. rasce a trochu korenia. Veľké dík za recept (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y) (hello)
kalimera 18. 1. 2012, 18:30
@evikuk1 Evi, děkuji za vyzkoušení a za milá slova (F) (F) (F) (hello).
Zdeenja 21. 11. 2011, 7:19
Dobrý den, včera jsem tento chléb upekla jako svůj první v troubě. Dala jsem hladkou, pšeničnou chlebovou a celozrnnou žitnou mouku, hodně kmínu. Sklidila jsem velký úspěch, přidávám recept do oblíbených a rozhodně od teď už nepeču chleba v pekárně, ale pěkně bochník v troubě. Díky za recept (clamp) (F)
kalimera 21. 11. 2011, 8:48
@Zdeenja Zdeni, tak to mě těší, že má chleba takový úspěch :-). Trouba dělá svoje ,-), hlavně, co se týče křupavé kůrčičky ,-)...
Simule2 22. 10. 2011, 19:27
Dnes jsem vyzkoušela.. Byl to první chlebík, zadělaný v DP,ale pečený v troubě a super. Děkuji za receptík (Y) (Y) P.S. Pekla jsem ho na večeři a na snídani můžu péct další ..
kalimera 22. 10. 2011, 19:43
@Simule2 Simi, děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnal. U nás je taky hned pryč ,-). (hello)
Svetla35 15. 5. 2011, 20:41
DOBRÝ VEČER (F)UŽ MÁME UPEČENO (Y) (Y) (Y) (Y)DĚKUJI ZA RECEPT (L)
kalimera 16. 5. 2011, 10:51
@Svetla35 Světlanko, děkuji za vyzkoušení (F) (F) (F) (hello).
samirova 23. 1. 2011, 11:50
Maminky prosím,dostala jsme pekárnu eta siesta a chtěla bych zkusit tento chleba,poradíte mi na jaký program pečete????Moc děkuji Lenka :-$ :-$ :-$ :-$ :-$
samirova 23. 1. 2011, 17:08
@samirova Moc děkuji :-) :-) :-) :-).Už se peče :-) :-) :-) :-)
Jitule64 23. 1. 2011, 14:41
@samirova Já peču taky většinu chlebů na program č.1 - základní. (Y)
kalimera 23. 1. 2011, 12:31
@samirova Když peču tento chleba v pekárně, tak na základní program (u mé DP je to číslo 1), velikost 1000g, barva kůrky střední (hello).
veselacka 20. 1. 2011, 21:16
Jéééé, úžasný, peču pořád. Už nekupuji, vydrží jako kupovaný a ta chuť (L)
kalimera 21. 1. 2011, 13:06
@veselacka Luci, tak to jste mne moc potěšila (Y). Máte pravdu, vydrží hodně dlouho, teda, pokud se nesní na posezení. ,-)
veselacka 3. 2. 2011, 10:59
@kalimera Pavlínko, včera jsem zkusila s česnekem a cibulkou orestovanou, to musíte taky zkusit (zajic)
kalimera 3. 2. 2011, 11:48
@veselacka To musí být dobrota (jidlo)
Hupcza 10. 1. 2011, 19:50
moc dobrý ještě jsem ho posypala kmínem - tak to mám nejradši a už je okrájený kolem dokola - teplá kůrka je mňam :-)
kalimera 11. 1. 2011, 8:52
@Hupcza Moc děkuji za vyzkoušení (F). Máte pravdu, není nad kůrčičku ,-).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie