(recept
si oblíbilo 180 návštěvníků)
LEČO BEZ ZAVAŘOVÁNÍ
Potřebné ingredience
1kg cibule, 1kg paprik, 1kg rajčat, 2dcl oleje, 1kelímek obyčejné plnotučné hořčice (200g), 35g soli, 35g cukru
Postup přípravy
Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kolečka nebo jak jsme zvyklí, rajčata je možno oloupat, dáme do hrnce olej a vsypeme cibuli a papriky, podusíme cca 15-20 min pod poklicí-pustí dostatečně tekutiny-potom přídáme rajčata, opět podusíme, osolíme a osladíme, nakonec dáme malý tj.200g kelímek hořčíce a opět provaříme. Ještě vroucí plníme do sklenic, zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru - jako při marmeládě. Lečo se nekazí, jako konzervant slouží hořčice, kterou ale není v leču chuťově poznat. Takto dělám lečo už 10 let a vydrží v klidu dva roky, jestli dýl, to netuším, pak ho vždycky už sníme:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hančička
(upraveno)
13. 8. 2013, 12:20
Nezlobte se za hloupou otázku Po vychladnutí sklenice otáčíte nebo dál skladujete otočené dnem vzhůru??? Děkuji Hanka
ivahouba
(upraveno)
13. 8. 2013, 13:51
@Hančička
Zadna otazka neni hloupa, hloupost je se nezeptat! Po vychladnuti se sklenice normalne otoci - jako u marmelad. Recept je opravdu vynikajici, delam uz asi 2 roky, nikdy se mi nic nezkazilo a vyuziti je po cely rok. Vetsinou prihodim ke kurecimu a i treba pridam kysanou smetanu a je skvela omacka se zeleninou, proste jak si kdo vymysli a chutna mu skvely a jednoduchy recept
Hančička
(upraveno)
13. 8. 2013, 22:19
@ivahouba
Ivi, mockrát děkuji za odpověď Lečo mám moc ráda, a každý rok jsem je vždycky ještě chvilku sterilovala. Všema deseti jsem vždycky pro každou novou věc, která mi samozřejmě nějakou tu práci ulehčí a nějakou tu chvilku času ušetří Tak jsem to letos zkusila... a doufám, že lečo vydrží
kvítečko
(upraveno)
12. 8. 2013, 17:32
brzy vyzkouším
novackova
(upraveno)
10. 8. 2013, 14:02
martak1
(upraveno)
10. 8. 2013, 13:35
Tak jsem se dala do leča, a když už se chystám dát hořčici zjistím,že je krémžská. Prostě jsem v obchodě sáhla vedle. No tak to musím zavařit a vyzkouším přístě
pipinka123
(upraveno)
9. 7. 2013, 22:15
recept vypadá lákavě jen nevím jestli tam nevadí ty slupky z rajčat
martak1
(upraveno)
10. 8. 2013, 13:36
@pipinka123
Ja dávala vždyčky ze slupkami
Anyes
(upraveno)
15. 6. 2013, 13:52
Taky doporučuji a chválím. Dělala jsem ze žlutých hruštičkovitých rajčátek, protože jsme jich měli mraky. Vypadalo to v konečné fázi hrozně, když tam není to červené rajče. Ale bylo to vynikající. Jsem poučena a letos budeme dělat několik dávek. Díky za recept!
Dagča
(upraveno)
26. 5. 2013, 22:47
tak už jsme tento týden snědli poslední skleničku. Skutečně se nezkazí a je to vynikající. Já to dělám tak, že jakékoliv maso osmažím nebo podusím na másle (na kostky), přidám lečo a zahustím smetanou s hl. moukou (aby se nezdrcla smetana, dávám vždy pár lžic horké směsi do smetany a pak teprve smetanu do směsi). S těstovinami je to báječná rychlá pochoutka. Moc děkuji za prima recept. Druhá varianta je zahuštění s vodou a hl. moukou - příloha rýže. Letos udělám určitě mnohem větší várku.
jegina
(upraveno)
30. 9. 2012, 10:19
Výborný recept ,všem doporučuji
Alannis
(upraveno)
15. 9. 2012, 22:08
Děkuji za recept Je výborné. Jdu dělat další dávku Vřele doporučuji
Makka
(upraveno)
3. 9. 2012, 21:14
Tak jsem vyzkoušela, chutově i tak výborné, nic mi nezbylo, z této dávky jsem udělala 7 třídecových skleniček (marmelády Albert) vyšlo to přesně. Jsem moc zvědavá jaké to bude až se to zaleží. Děkuji za recept Markéta
rendasekk
(upraveno)
27. 8. 2012, 15:27
receptík vypadá dobře jen otázka prosím jakou hořčici? ještě jsem nikdy nedělala tak nemám zkušenosti, díky
babetta
(upraveno)
12. 8. 2012, 12:33
hotovo,určitě to je fajn recept,věřím Vám a musím si udělat zásobu na zimu, takže tenhle týden budu vařit a vařit....
Michaela_
(upraveno)
5. 9. 2011, 15:58
horcice?..delam leco klasicky, tohle je rychlejsi ...rajcat mame hodne, papriky jsou ted docela levne.. popremyslim
Jamajka206
(upraveno)
5. 9. 2011, 15:43
Děkuji za recept. Dnes to dělám poprvé a hned z pěti dávek. Vypadá to dobře. Jen aby se nám to nezkazilo. Jarka
Jamajka206
(upraveno)
11. 9. 2011, 8:52
@Jamajka206
Hned na druhý den jsme ho ochutnali a je výborné. Jarka
jolus
(upraveno)
1. 9. 2011, 19:19
Tak já jdu na to jen nevím jak dlouho se to asi má dusit.
Leňa 10.6.
(upraveno)
1. 9. 2011, 13:13
Dobrý den,děkuji za vložení receptu.Včera jsem ho vyzkoušela. Snad bude chutnat, ještě jsem ho nezkoušela,ale určitě bude výborné .
aleval
(upraveno)
12. 8. 2011, 20:09
Dnes jsem vyzkoušela Váš recept doufám ,že se to nezkazí Chutnalo to opravdu dobře , jen jsem zvědavá až se to uleží na tu chuť hočtice Dík za recept
Agasi
(upraveno)
20. 8. 2011, 16:43
@aleval
Děkuji za hezké komentáře. Taky jsem dneska dodělala letošní zásobu, ze čtyř dávek. A mně to osobně více chutná odleželé. V zimě z vajíčkem a dobrou klobásou je nejoblíbenější večeře mych chlapů. A neskazila se mi nikdy ještě ani jedna sklinka.
Zrušený účet
(upraveno)
2. 7. 2011, 14:38
Tak to tedy vyzkoušímě nebaví mě zavařovat čalamádu je to moc práce,ale tohle je paráda .Lenka
lidare
(upraveno)
28. 6. 2011, 13:49
to je parádní recept
vlasťulka
(upraveno)
28. 6. 2011, 13:19
tak to je bomba zkusím díky