Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 180 návštěvníků)

LEČO BEZ ZAVAŘOVÁNÍ

0.0
LEČO BEZ ZAVAŘOVÁNÍ

Potřebné ingredience

1kg cibule, 1kg paprik, 1kg rajčat, 2dcl oleje, 1kelímek obyčejné plnotučné hořčice (200g), 35g soli, 35g cukru

Postup přípravy

Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kolečka nebo jak jsme zvyklí, rajčata je možno oloupat, dáme do hrnce olej a vsypeme cibuli a papriky, podusíme cca 15-20 min pod poklicí-pustí dostatečně tekutiny-potom přídáme rajčata, opět podusíme, osolíme a osladíme, nakonec dáme malý tj.200g kelímek hořčíce a opět provaříme. Ještě vroucí plníme do sklenic, zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru - jako při marmeládě. Lečo se nekazí, jako konzervant slouží hořčice, kterou ale není v leču chuťově poznat. Takto dělám lečo už 10 let a vydrží v klidu dva roky, jestli dýl, to netuším, pak ho vždycky už sníme:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hančička 13. 8. 2013, 12:20
Nezlobte se za hloupou otázku :-$ Po vychladnutí sklenice otáčíte nebo dál skladujete otočené dnem vzhůru??? Děkuji Hanka
ivahouba 13. 8. 2013, 13:51
@Hančička (kocka) Zadna otazka neni hloupa, hloupost je se nezeptat! :-) Po vychladnuti se sklenice normalne otoci - jako u marmelad. Recept je opravdu vynikajici, delam uz asi 2 roky, nikdy se mi nic nezkazilo a vyuziti je po cely rok. Vetsinou prihodim ke kurecimu a i treba pridam kysanou smetanu a je skvela omacka se zeleninou, proste jak si kdo vymysli a chutna mu ,-) (Y) skvely a jednoduchy recept (L)
Hančička 13. 8. 2013, 22:19
@ivahouba Ivi, mockrát děkuji za odpověď :-) Lečo mám moc ráda, a každý rok jsem je vždycky ještě chvilku sterilovala. Všema deseti jsem vždycky pro každou novou věc, která mi samozřejmě nějakou tu práci ulehčí a nějakou tu chvilku času ušetří :-) Tak jsem to letos zkusila... a doufám, že lečo vydrží :-)
kvítečko 12. 8. 2013, 17:32
brzy vyzkouším (Y)
novackova 10. 8. 2013, 14:02
(Y) (Y) (Y) (F)
martak1 10. 8. 2013, 13:35
Tak jsem se dala do leča, a když už se chystám dát hořčici zjistím,že je krémžská. Prostě jsem v obchodě sáhla vedle. No tak to musím zavařit a vyzkouším přístě :-)
pipinka123 9. 7. 2013, 22:15
recept vypadá lákavě jen nevím jestli tam nevadí ty slupky z rajčat *-)
martak1 10. 8. 2013, 13:36
@pipinka123 Ja dávala vždyčky ze slupkami
Anyes 15. 6. 2013, 13:52
Taky doporučuji a chválím. Dělala jsem ze žlutých hruštičkovitých rajčátek, protože jsme jich měli mraky. Vypadalo to v konečné fázi hrozně, když tam není to červené rajče. Ale bylo to vynikající. Jsem poučena a letos budeme dělat několik dávek. Díky za recept! (Y) (Y) (Y)
Dagča 26. 5. 2013, 22:47
(Y) (Y) (Y) tak už jsme tento týden snědli poslední skleničku. Skutečně se nezkazí a je to vynikající. Já to dělám tak, že jakékoliv maso osmažím nebo podusím na másle (na kostky), přidám lečo a zahustím smetanou s hl. moukou (aby se nezdrcla smetana, dávám vždy pár lžic horké směsi do smetany a pak teprve smetanu do směsi). S těstovinami je to báječná rychlá pochoutka. Moc děkuji za prima recept. Druhá varianta je zahuštění s vodou a hl. moukou - příloha rýže. Letos udělám určitě mnohem větší várku. (hello) (hello) (hello) (hello)
jegina 30. 9. 2012, 10:19
Výborný recept (clamp) (clamp) (clamp) (clamp),všem doporučuji (Y) (Y) (Y)
Alannis 15. 9. 2012, 22:08
Děkuji za recept Je výborné. (Y) Jdu dělat další dávku :-) Vřele doporučuji (Y)
Makka 3. 9. 2012, 21:14
Tak jsem vyzkoušela, chutově i tak výborné, nic mi nezbylo, z této dávky jsem udělala 7 třídecových skleniček (marmelády Albert) vyšlo to přesně. Jsem moc zvědavá jaké to bude až se to zaleží. Děkuji za recept Markéta (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
rendasekk 27. 8. 2012, 15:27
receptík vypadá dobře jen otázka prosím jakou hořčici? ještě jsem nikdy nedělala tak nemám zkušenosti, díky :)
babetta 12. 8. 2012, 12:33
hotovo,určitě to je fajn recept,věřím Vám :-) a musím si udělat zásobu na zimu, takže tenhle týden budu vařit a vařit....
Michaela_ 5. 9. 2011, 15:58
horcice?..delam leco klasicky, tohle je rychlejsi ,-)...rajcat mame hodne, papriky jsou ted docela levne.. *-) popremyslim (F)
Jamajka206 5. 9. 2011, 15:43
Děkuji za recept. (Y) Dnes to dělám poprvé a hned z pěti dávek. Vypadá to dobře. Jen aby se nám to nezkazilo. (clamp) (C) (hello) Jarka
Jamajka206 11. 9. 2011, 8:52
@Jamajka206 Hned na druhý den jsme ho ochutnali a je výborné. Jarka :-$ (Y)
jolus 1. 9. 2011, 19:19
Tak já jdu na to jen nevím jak dlouho se to asi má dusit.
Leňa 10.6. 1. 9. 2011, 13:13
Dobrý den,děkuji za vložení receptu.Včera jsem ho vyzkoušela. Snad bude chutnat, ještě jsem ho nezkoušela,ale určitě bude výborné (hello).
aleval 12. 8. 2011, 20:09
Dnes jsem vyzkoušela Váš recept doufám ,že se to nezkazí Chutnalo to opravdu dobře , jen jsem zvědavá až se to uleží na tu chuť hočtice Dík za recept (Y) (clamp)
Agasi 20. 8. 2011, 16:43
@aleval Děkuji za hezké komentáře. Taky jsem dneska dodělala letošní zásobu, ze čtyř dávek. A mně to osobně více chutná odleželé. V zimě z vajíčkem a dobrou klobásou je nejoblíbenější večeře mych chlapů. A neskazila se mi nikdy ještě ani jedna sklinka.
Zrušený účet 2. 7. 2011, 14:38
Tak to tedy vyzkoušímě nebaví mě zavařovat čalamádu je to moc práce,ale tohle je paráda (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L).Lenka
lidare 28. 6. 2011, 13:49
(Y)to je parádní recept (clamp) (clamp) (clamp)
vlasťulka 28. 6. 2011, 13:19
tak to je bomba zkusím díky (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie