(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Domácí chléb pro pečení v pekárně
Potřebné ingredience
350g hlad.mouky, 150g žitné mouky/tmavé/ ,305ml vody, 2 lžičky soli ,1/2droždí /asi 20dkg/,trochu vlažného mléka,1 jablko nebo 1vař.bramboru, 2lžičky kmínu , 1 lžičky kakaa,dýnová nebo slunečnicová semínka dle chuti.
Postup přípravy
Obě mouky smícháme,přidáme do nich sůl, kmín,kakao,nastrouhané jablko nebo bramboru,semínka.V trošce vlažného mléka rozmícháme droždí.Mouku se směsí vsypeme do pekárny,přilijeme k jedné straně vodu a k druhé straně kvásek.Nastavuju program: chléb-menší,barva-střední,program sprint.Pokud se mi zdá ze začátku,když se těsto míchá,že je řídké-lepí se-přisypu mouku.Chleba je výborný.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

MILU999
(upraveno)
22. 1. 2011, 9:15

nahlásit
slunicko76
(upraveno)
22. 1. 2011, 13:06
@MILU999
Dobrý den,aby byl chléb tmavší-není tam vůbec cítit,jen udělá chlebík tmavý.Když chcete mít klasický bílý chléb,nemusíte ho tam dávat. Regina

nahlásit

MILU999
(upraveno)
22. 1. 2011, 14:07
@slunicko76
já si to mylsela..a já si ho tam i dám
mám tmavý nejraději



nahlásit