Zobrazit přihlášovací formulář

krásné perníčky

0.0
krásné perníčky

Potřebné ingredience

mouka, tuk, vejce, koření, kypřidlo...

Postup přípravy

Musím se s Vámi o můj vynález podělit. Napadlo mě to docela náhodou- vzpomínka na pouťové perníčky s obrázky a zrcátkem...:-) .
Tak jsem vyfotila děti, manžel mi fotky té starší holčičky upravil- aby vypadaly archaicky, zkrátka trochu jako z dávných dob. Fotky té mladší holčičky jsme taky tak zkoušeli, ale vzhledem k tomu, že je to miminko a má na fotách jen hlavičku, to nevypadalo moc dobře, tak jsme ji nechali bez úprav.
No a pak jsme to vytiskli na inkoustové tiskárně, aby byly ty postavičky 6,5 cm vysoké a obrázky jen s hlavičkou aby byly 4,5 cm veliké. Pak se to vystříhne- zhruba se opíše hrubý obrys a perníčky jsem podle této šablony vykrojila.Dělala jsem to příborovým nožem a částečně zabořeným kulatým vykrajovátkem...
Po upečení jsem obrázky na peník lepila cukrovou polevou- hustota taková, aby se perníček polevou potáhl a na to tu papírovou fotku. sušit jsem to dala obrázkem dolů, ani se mi to nezvlnilo- z toho jsem měla strach.poleva musí být akorát hustá.
No a pak je balit- ještě tam musím dát mašličky. Je to dost pracné- dělala jsem 8 druhů a od každého po šesti kusech- pro všechny blízké příbuzné, t.j 48 perníčků, ale mám s tím úspěch- příští rok zas!!!

Šťastné a veselé!!! Marcela, Magdalénka, Mariánka

další foto

další

další

další

další

další

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

luxusnibutik 17. 12. 2007, 17:15
(cigo) (cigo) (lyzar) (lyzar) (svatba) (destnik) (drink) (drink) (witch) (chilgvdfff8) :'(
alimama 11. 12. 2007, 23:23
Perfektní!!! Babičky musí být nadšené.. (pernicek) (pernicek) (pernicek) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Lekvar 11. 12. 2007, 23:33
@alimama děkuji, ano, jsou. když se tam dají ještě mašličky v nějaké pěkné barvě, tak je to hezké. :-)
alimama 11. 12. 2007, 23:36
@Lekvar Teďka koukám, že jste se asi registrovala minutu po mně.. :-D
Lekvar 11. 12. 2007, 23:44
@alimama noooo, fakt že jo, vy jste ale bystré oko!! :-) :-) :-) :-) :-) :-D :-D :-D :-D :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie