Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 35 návštěvníků)

Pravé italské boloňské špagety za pár korun :-)

0.0
Pravé italské boloňské špagety za pár korun :-)

Potřebné ingredience

půl kila mletého hovězího, 20 dkg kuřecích jater (možno vynechat), jedna větší cibule, jedna větší mrkev, řapík celeru (možno vynechat), 2 stroužky česneku, 2 konzervy krájených rajčátek, trocha olivového oleje, sklenička červeného nebo bílého vína - bílé lepší, půl litru hovězího vývaru, hrst nasekané čerstvé petrželky, sůl, pepř, parmazán na ozdobení, balení špaget.

Postup přípravy

Nejdřív jsem si najemno nakrájela cibuli a mrkev, prolisovala stroužek česneku (případně nakrájela i ten řapík celeru, ale malá ho nemá ráda, tak vařím bez něj) a to na troše olivového oleje (ne moc) nechala opéct dozlatova. pak jsem přidala hovězí maso a všechny hrudky rozmačkala vidličkou. Pak jsem přihodila najemno nakrájená kuřecí játra (nejsou v omáčce cítit, ale dodají jí říz :-)) a počkala, než se mi maso i játra opečou, k tomu jsem přilila skleničku vína a trochu ho nechala odpařit. Pak jsem do hrnce přilila vývar a obě konzervy rajčat a to všechno zasypala petrželkou. To celé se takhle musí zamíchat a nechat vařit nejméně hodinu a půl pod pokličkou na malou teplotu, ale nemusí se to moc hlídat, jen čas od času zamíchat. Po té hodině a půl si podle návodu na obalu uvaříme špagety (my kupujeme Barila nebo Agnesi, vůbec se neslepují a jsou moc dobré). Omáčku dosolíme a dopepříme podle chuti a do těstovin ji nemícháme, stačí ji dát navrch a posypat trochou parmazánu (pokud nemáte rádi parmazán, v Bille mají strouhaný sýr asi za 10 korun a je k tomu lepší než eidam).

Omáčka je tak moc dobrá a přitom ne drahá, takže ji občas vařím i návštěvám, hlavně děti špagety milujou a my dospěláci se taky olizujeme až za ušima :-)

Tohle množství je pro 4 hooodně velký jedlíky, nemusíte se bát, že by na vás nezbylo :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 6. 12. 2013, 18:50
(Y) (Y) (Y)
NADASKA 24. 11. 2013, 11:40
Právě jsem je dodělala a výborné, doufám, že i rodince budou chutnat. (pl)
pavlinasen 1. 6. 2012, 19:59
Tento recept znám, já jsem ho odkoukala od "Itala" a je výborný (Y) ještě dávám oregano nebo bazalku :-) Díky za připomenutí :-)
Zrušený účet 27. 9. 2013, 10:17
@pavlinasen Ani oregano ani bazalka se do ragu nedava!!!
eis4 27. 9. 2013, 9:34
@pavlinasen najlepšie aké som kedy jedla, toto je jediné jedlo čo viem že mi malá zje zakaždým. dakujem (clamp) (L) (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie