Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

špaldovo-žitný "zdravý" cheba pro začátečníky

0.0
špaldovo-žitný "zdravý" cheba pro začátečníky

Potřebné ingredience

špaldová mouka chlebová,žitný celozrná mouka(jedno jaká,hrubě mletá),kvásek-i sušený,semínka,sůl,voda,cukr

Postup přípravy

celkem 330ml vody,350-400 g špaldové mouky + 150-100g žitné(aby bylo celkem půl kila),kvásek(1 pol.lžíce sušeného),troška soli,cukru,semínka dle libosti-slunečnice,dýně,len....vše zamícháme,dáme na několik hodin "kynout",potom vložím do trouby a peču na asi 180 stupních nejméně hodinku.můžete přidat pro začátek půl kávové lžičku suš.droždí(at pěkně nakyne).později vložím podrobný postup s domácím kváskem+poměry,droždí nemusíte vůbec použít.toto je recept na opravdu velmi!!! rychlou přípravu a lahodný,vonavý chlebík

použitá špaldová mouka-je skvělá!!!!

semínka dovnitř i nahoru-dle libosti

..ještě vyndat z lednice SASOVSKOU klobásku(z biofarmy Sasov-je nej,nej!!!!) a může se hodovat:-)))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

maruška 16. 5. 2012, 15:15
*-) copak je to sasovská klobáska? Monči, mám plynovou trubu....vesměs se mi tam všechno spálí +o( myslíš, že bych to zvládla? a co ten kvásek? to koupím? jsem neznaboh ,-)
zelenoockam 16. 5. 2012, 19:31
@maruška klobáska z BIOfarmy ze Sasova-boží!!!jinou nejím.sušený kvásek koupíš a v plynové zkus-musíš hlídat a dát kastrůlek s vodou.miluju z ní kuře-tomu se nic nevyrovná
maruška 18. 5. 2012, 15:19
@zelenoockam u nás v pekárně mají kvásek..mamka z něj dělá kyselo (F) tak to bude asi ten pravý klásek..co?
Abina1 4. 3. 2012, 23:52
nádhera! (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie