Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Bílková roláda s čokoládovým krémem

0.0
Bílková roláda s čokoládovým krémem

Potřebné ingredience

Těsto: 6 bílků, 170 g práškového cukru, 60 g rozpušťěného másla, 170 g hrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
Krém: 0,4 l mléka, 2 lžíce hrubé mouky, 2 žloutky, 80 g čokolády na vaření, 80 g práškového cukru, 150 g másla

Postup přípravy

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vyšleháme dohladka. Potom do sněhu střídavě vmícháme po lžících máslo a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Plech vyložíme mastným papírem, rozetřeme na něj těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dorůžova. Těsto i s papírem zavineme do rolády a necháme vychladnout. Z vychladnuté rolády stáhneme papír, potřeme ji krémem, zavineme, vrch rolády potřeme zbylým krémem a vidličkou ozdobíme. Na několik hodin dáme na chladné místo.

Krém: V časti mléka rozmícháme mouku a žloutky. Zbylé mléko, rozlámanou čokoládu a cukr vaříme za stálého míchání a když začne vařit, přilejeme mléko rozmíchané s moukou a žloutkami a uvaříme hustou kaši. Do ješte teplé kaše přidáme vymíchané máslo a necháme vychladnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

erko 2. 2. 2008, 15:17
Dobrý den, máte výborný recept :-) Naše rodina miluje Bezé. A takhle i teď si ho můžeme udělat doma. Děkuji E.R.
ILHa 13. 2. 2008, 21:25
@erko nemáte za co, rádi se podělíme, nám to taky moooooooooooooc chutná (jidlo) (dance)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie