Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Panenkové medailonky v oranžové omáčce-děkuji Ivulince

0.0
Panenkové medailonky v oranžové omáčce-děkuji Ivulince

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 gr vepřové panenky, sůl, pepř, Staročeské koření od Vitany, olej, 1 cibule, 1-2 dcl domácího kečupu, 1 12% smetana na vaření, 3 káv. lž. cukru krystal, 2 stroužky česneku

Postup přípravy

Postup
Panenku nakrájíme na plátky a naklepeme ji, posypeme solí, pepřem a staročeským kořením, potřeme olejem a dáme odležet.
Na pánvi rozehřejeme olej a medailonky zprudka a krátce opečeme po obou stranách, vyjmeme mimo pánev. Do výpeku vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme ji osmažit skoro do hnědé barvy, pak vlijeme kečup, vsypeme cukr, asi 1/2 kávové lžičky staročeského koření, promícháme a vaříme dokud kečup nebude mít lesklou barvu /malinko zkaramelizuje/.
Pak vlijeme smetanu, promícháme a omáčku rozmixujeme buď přímo v pánvi nebo ji přelijeme do užší nádoby. Rozmixovanou omáčku několik minut provaříme, pokud bude příliš hustá pak ji povolíme buď vodou nebo vývarem. Těsně před odstavením z ohně do omáčky vmícháme prolisovaný česnek.
Do teplé omáčky můžeme vložit medailonky a nechat je v ní prohřát.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Janinacel 13. 6. 2012, 15:14
Luxus, luxus, luxus - děkuji za výborný recept, určitě jsem nedělala naposledy (radost)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie