Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

omáčka z fazolových lusků s celozrnnými knedlíky

0.0
omáčka z fazolových lusků s celozrnnými knedlíky

Potřebné ingredience

1/2 sáčku maržených fazolových lusků,100 ml mlíka,1 lžíce octa,1 lžička citronové šťávy,1 bujon NATUR,1 kelímek smetany,koření. Na knedlíky : 5 ks starších celozrnných rohlíků,150 ml mlíka,2 vajíčka,1/2 lžičky prášku do pečiva,v létě přidávám krájenou pažitku.

Postup přípravy

1/2 sáčku mražených fazolových lusků,kostka bujonu NATUR,100 ml mlíka,2 lžice hl.mouky,1 smetana,1 lžice octa,1 lžička citronové šťávy,koření.Dle chuti vařené vejce nebo uzené.

Dám si vařit vodu a fazolkama cca na půl hodinky,přihodím bujon,provařím ( někdy přihodím i květák,aby toho bylo víc),přiliju smíchané mliko s moukou,nechám provařit,přidám ocet,citronovou šťávu,koření dle chuti - já používám Harmonii nebo Nahrin od Justu,ale každý,kdo co má rád.Zaliju smetanou,popřípadě přisolím.Dělám jí s hrníčkovými nebo celozrnnými knedlíky,někdy s uzeným,vajíčkem,nejradši jen samotnou s knedlíčkem.Rychlá a dobrá :-)
Celozrnné knedlíky :
Nakrájím si staré rohlíky na malé kostičky,zaliju mlíkem,přidám žloutky,prášek a ušlehaný sníh ze dvou bílků.Dám na půl hodiny do lednice a pak dělám bochánky velikosti karbenátku lehce omoučenou rukou v hrubé mouce.Vařím na páře 15 minut,krájím na půlku vodorovně.Nám to dá na dva dny,ohříváme zásadně v páře :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ledura 10. 8. 2012, 20:08
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie