(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
MEDOVNÍK
Potřebné ingredience
TĚSTO:1 HERA,300G CUKR MOUČKA,3 LŽÍCE MEDU,1 LŽÍCE JEDLÉ SODY,3 VEJCE,400G HLADKÉ MOUKY
KRÉM:2 SLAZENÉ MLÉKA(SALKA),600G MÁSLA,100GVLAŠSKÝCH OŘECHŮ,1 ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ
Postup přípravy
POSTUP:Rozpustíme heru,přidáme moučkový cukr,med,jedlou sodu,vejce a hladkou mouku a vymícháme hladké těsto.
Těsto si rozdělíme na 3 části,každou část rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.Pečeme při 175/15minut.Ale raději hlídej,je to opravdu rychlé.Upečené placky necháme vychladnout,pak odřežeme okraje(použijeme naposypání hotového moučníku),tak,aby byly všechny tři placky stejné.
Salko vyšleháme s máslema vyšleháme hladký krém.Tímto krémem potíráme každou placku a lepíme je k sobě.Nahoře by měla být vrstva krému,tu posypeme rozdrobenými zbytky placek,pomletými ořechy a pokapeme rozpuštěnou čokoládou.
Vůbec se nezlekněte,když upečené placky budou tvrdší,krásně změknou z toho krému,jak se odleží v lednici.
Určitě ho dělejte den dopředu než ho budete chtít jíst .
..
Těsto si rozdělíme na 3 části,každou část rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.Pečeme při 175/15minut.Ale raději hlídej,je to opravdu rychlé.Upečené placky necháme vychladnout,pak odřežeme okraje(použijeme naposypání hotového moučníku),tak,aby byly všechny tři placky stejné.
Salko vyšleháme s máslema vyšleháme hladký krém.Tímto krémem potíráme každou placku a lepíme je k sobě.Nahoře by měla být vrstva krému,tu posypeme rozdrobenými zbytky placek,pomletými ořechy a pokapeme rozpuštěnou čokoládou.
Vůbec se nezlekněte,když upečené placky budou tvrdší,krásně změknou z toho krému,jak se odleží v lednici.
Určitě ho dělejte den dopředu než ho budete chtít jíst .
..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Karamelka120
(upraveno)
31. 8. 2012, 13:55
Tohle je trošku upravený recept z Apetitu, ne? Znám jej v lehce jiné podobě odsud: http://www.foodstyle.cz/products/medovnik-se-dvema-druhy-kremu/. A je tam bezva tip: pokud nechcete na medovník čekat, až změkne díky krému, natřete každý plát troškou mandlového likéru - rozleží se během jedné noci a krásně změkne.
radus007
(upraveno)
31. 8. 2012, 17:30
@Karamelka120
Katuš,recept mám už dlouho z časopisu"POŠLI RECEPT", je výborný,o tom proležení jsem psala,protože některé mé známé placku dost přepekly a vyhodili proto,že byla tvrdá,tak jsem jen chtěla upozornit, že není třeba péct znovu,že se proleží i tak.