Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 36 návštěvníků)

Medovník - výborný!!!

0.0
Medovník - výborný!!!

Potřebné ingredience

3 vejce,300 g cukru krupice,Hera,3 lžíce tmavého medu(nevadí ani světlý),1 lžička jedlé sody,400 g hladké mouky,na krém:1 Salko,asi 150 - 200 g cukru moučka(podle chuti),300 g másla,mleté vlašské ořechy (asi hrst),(já pak ještě potřebuji asi čtvrt další plechovky Salka)

Postup přípravy

Připravíme si vodní lázeň,do které si dáme misku,tak aby se miska nedotýkala vody.Přivedeme vodu do varu.Do misky si dáme Heru,kterou necháme volně rozpustit,přidáme med,cukr,mouku,sodu a nakonec vejce,vše stále mícháme.(nejlepší je to šlehat šlehačem)Směs v misce mícháme asi 10 minut,dokud není těsto zlatavé.
Na pečící papír si obkreslím tvar velkého talíře (takhle si jich připravím 6 - 8).Do kruhu pak stěrkou nanáším těsto,v co nejtenší vrstvě (vrstva těsta musí být opravdu tenká,těsto v troubě pak nabyde) a kruh přetahuji těstem asi o 1 cm.Troubu si vyhřejeme asi na 160 - 170°C.Placky pečeme tak aby měly zlatou barvu,(nesmí se to péct moc dlouho,placky by byly tvrdé,takže jen aby byly zlaté a hned vyndat)necháme je na papíře vystadnout.Potom si na upečenou placku dáme talíř a nožem si ho ořízneme(máme pak všechny placky stejně velké).To oříznuté schováme.(budeme potřebovat)
Krém č.1: Plechovku Salka si mezitím dáme do hrnce,potopíme jí do 3/4 vodou a vaříme asi 2 a půl hodiny.Potom necháme Salko vychladnout a teprve pak plechovku otevřeme.Salko smícháme se 100 g másla(vyšleháme do hladka).
Krém č.2:200 g másla ušleháme se 150 - 200 g cukr moučka(přidávejte si cukr postupně,aby to nebylo moc sladké),přidáme asi hrst(zase podle chuti) mletých vlašáků a já jsem ještě do tohoto krému přilila asi čtvrt plechovky Salka (nevařeného),proto dávám zase méně toho cukru,aby to nebylo moc sladké.
Potom už jen promazáváme placky střídavě oběma krémy.Celý Medovník pomažeme krémem i ze stran a posypeme ho posypkou,kterou si uděláme tak,že si v misce rozdrobíme odříznuté kraje placek.Já si do toho ještě nasypu trochu těch mletých vlašáků a tím ho celý posypeme.Je opravdu skoro jako z cukrárny a není to vůbec těžké!!!
Je opravdu móóóc dobrý!!!
Vzhledem k tomu,že je Medovník dost sladký,tak sem připisuji už vyzkoušené množství cukru,s kterým je recept tak akorát.
Mění se jen množství cukru a to tak,že do těsta se dá 200 g cukru a do krému č.2....100 g cukru,jinak vše zůstává.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vera N 2. 11. 2011, 20:05
(Y) (Y) (Y)
lenka620 5. 11. 2011, 11:38
@Vera N (L) díky....
evellina1 17. 5. 2008, 9:09
Leničko, konečně jsem se dostala k Tvému receptíku na medovník a je opravdu naprosto báječný. (Y) (Y) (Y) Povedl se a chůtná úžasně. Jak jsi psala, je jako z cukrárny. (radost) Právě si na něm u (C) pochutnávám. Takže moc děkujeme. (L) (L) (L)
lenka620 17. 5. 2008, 9:22
@evellina1 Tak to jsem opravdu móóóc ráda,že Vám chutná :-) :-) :-)!Mějte se krásně... (hello).
dráček (upraveno) 18. 3. 2008, 21:44
Medovníček supeeeeerrrr,pekla jsem ho Terezce k narozeninám, je sice trošičku časově náročný,ale opravdu receptík (Y) (Y) (Y),mňam,asi dlouho nevydrží ;-) (Y)
lenka620 20. 2. 2008, 8:08
@dráček Jsi šikulka Majunko (clamp),měla jsi ho výborný (Y).Hned jsem si ho dala u kávičky (C)!Děkuji. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie