Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

SUPROVÉ těsto na čokoládové cukroví,jako linecké,ale tmavé

0.0
SUPROVÉ těsto na čokoládové cukroví,jako linecké,ale tmavé

Potřebné ingredience

200gramů rozpuštěné Hery(másla), 1 vejce,300gramů hladké mouky, 100gramů moučk. cukru, 50 gramů kakao (Holandské),1 sáček vanilkového cukru.

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny postupně,od Hery až po vanilkový cukr. Zapneme program těsto a hlídáme,zda se těsto nelepí moc na stěny,jinak přisypeme mouku(každá mouka jinak zahušťuje). No a stačí asi 8-10 minut míchání a těsto je hotové.Pak zabalíme a necháme odpočívat vledničce nejlépe do druhýho dne.
Vykrajuji různé tvary a lepím KRÉMEM ze salka(celého,nevařeného),půlku másla a a mletých ořechů(podle chuti,asi půl hrníčku)-máslo a salko vyšlehám a vmíchám ořechy,a lepím ze světlím lineckým. Na konec obalím ve směsi vanilk. a moučk. cukru. Tak mám dvoj-barevné cukroví na vánoce a všichni se můžou utlouct,jaká je to bašta. Zvláště děti to milují.
Dobrou chuť a krásné svátky vánoční.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jansam 6. 12. 2015, 9:37
(clamp)
lidare 26. 7. 2014, 16:34
:-)než se nadějem,budeme chystat :-o ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie