Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 97 návštěvníků)

Super ořechový dort s kapučínem - bleskovka

0.0
Super ořechový dort s kapučínem - bleskovka

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 200g moučkového cukru, 200g mletých ořechů, 150g hladké mouky, 1 prášek do pečiva;Krém: 2 kelímky smetany na šlehání, 3 ztužovače do šlehačky, 3 lžíce oříškového kapučína v prášku; Na ozdobu: loupané ořechy, kakao nebo strouhaná čokoláda

Postup přípravy

Dortík byl jen tak ke kafíčku, takže se omlouvám,že není okolo nazdobený,ale byl výborný, tak by bylo škoda se s vámi o něj nepodělit :-))

Korpus: z oddělených bílků a 2lžic studené vody ušlehejte sníh, do kterého přidáte cukr. Do našlehané pěny postupně zapracovat žloutky a pak opatrně přidávat směs mouky, mletých ořechů a prášku do pečiva. Po promíchání směs nalít do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Péct na 175°C asi 35 min.
BLESKOVÝ KRÉM!! ŽÁDNÉ VAŘENÍ PUDINKU!!!
Krém: ušlehat smetanu společně se ztužovačem a pak přidat práškové kapučíno,vše důkladně našlehat. SMĚS ZTUHNE DO PODOBY KRÉMU.
Korpus 1x prokrojit, důkladně pokapat rumem a potřít asi třetinou krému, přiklopit, celý korpus natřít zbylým krémem a přes sítko poprášit kakaem nebo dát nastrouhanou čokoládu.

kapučíno

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Franzovka 29. 10. 2012, 11:05
Dort byl výborný. Oříšky bezvadně ladily s jemnou chutí krému. Určitě jsem nepekla naposledy.
Alča P.(pejsek) 20. 8. 2012, 18:36
Můj první upečený (^) Musím říct Pavlínko že byl vynikající (Y) (Y) (Y)doma měl velký úspěch myslím že ho budu brzy péct znova (Y) (Y) (Y) (zajic).Děkuji za prima recept (L) (hello)
Vera N 4. 6. 2012, 16:11
(Y) (Y) (Y)
monini1 3. 1. 2012, 16:39
Dobrý podvečer Pavli,chtěla jsem se zeptat na jak velkou formu to těsto výjde *-) děkuji za odpověd (hello)
Klauzka 10. 6. 2009, 21:51
musím také poděkovat za typ ,na synově oslavě se po dortíku jen zaprášilo a dcera ho chce udělat také.Ještě jednou moc děkuji (^) (Y) (X) (Z)
kalimera 23. 11. 2008, 20:39
Musím vám moc pochválit váš recept (Y). Dnes jsem pekla pro návštěvu a všichni chválili (clamp) ^o). Ta kapučínová šlehačka je vynikající, budu používat i jinde :-). Děkuji (L) (hello).
natuška z. 2. 9. 2008, 20:04
Milá Pavli, na Váš dort jsem se psychicky připravovala měsíc, nejsem totiž žádný pečící nadšenec a co se dortů týče, tak tento byl první. Výsledek předčil všechny mé fantazie - PARÁDA!!! Ořechový korpus jedna báseň, ten krém ani nepopíšu - to byla fantazie, ten si pošušňávala i moje maminka a to je co říct, protože jí hned tak něco nechutná. Pekla jsem ho na mé narozeniny a bude to asi brzy rodinný recept, protože každý kdo ho jedl, recept hned opisoval. Strašně moc Vám děkuji, nastartovala jste mě na vlnu pečení, moc moc děkuji a těším se na Vaše další super recepty. Zuzana (hello) (hello) (Y) (Y) (clamp) (clamp)
pavlis 29. 10. 2008, 21:52
@natuška z. Tak až dnes jsem si přečetla Váš krásný komentář ;-). Děkuji moc jsem ráda,že chutnal a měl takový úúúspěch (Y) (Y). Přeji ať se další pečení daří. (flower) (hello)
Baucis 7. 6. 2008, 16:51
Dobrý den,Pavli, moc se mi líbí recept na Váš dort a rozhodla jsem se,že si ho v předpremiéře vyzkouším( děti nají narozeniny v červenci,nejvyšší čas začít trénovat). Budu péct poprvé,nemáte prosím ještě v rukávu nějakou radu pro nadšeného začátečníka ? *-) Mějte se zatím hezky,večer uložím děti a jdu na to! Marcela B. (mamca) (Z)
onasi 19. 3. 2008, 12:39
Pavlí.... ach... dneska jsem vyzkoušela z minidávky krém... Jsem blažená... Ponořila jste mě do dětství, kdy mi teta Iva kupovala v Horních Počernicích na hlavní v cukrárně na rohu u telefonní budky "teplou zmrzlinu", kávový krém v zmrzlinovém kornoutku. Ten recept od Vás má téměř identickou chuť, pokud bych přidala na špičku nože mleté kávy, bude stejný. Díky za osvěžení vzpomínky, krém jistě někdy použiji!!!!!! Dáša (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
pavlis 19. 3. 2008, 13:15
@onasi Jé tak to jste mě potěšila, že vám chutná. Říkala jsem si takový obyč (^), ale třeba někdo vyzkouší (clamp)
Inka82 19. 3. 2008, 12:56
@onasi Mňam to musí být dobrůtka,určitě to vyzkouším a je krásný!!!!! Jo a Dášo tahle cukrárna byla snad nejlepší v Praze,babička nás tam vodila za odměnu nebo když nám vypad zub. Léta jsem si na to nevspoměla děkuju (F)
onasi 19. 3. 2008, 13:05
@Inka82 Skoro jsem slzu zamáčkla, dávno je místo cukrárny už něco jiného... A Vy jste někde z Počernic nebo okolí?Nebo tam máte babičku? Sabi, málem jsem Vás nepoznala, máte novou ikonku a i vy jste nějkaká jiná... (L)
Inka82 19. 3. 2008, 13:19
@onasi Bydlela jsem v Hloubětíně a v Počerkách mám tetu. Babička v říjnu zemřela tak jsem si pobrečela když jsem si na to vzpoměla. Jojo ikonku mám aktuální tamta byla stará jinak jsem furt stejný pako ;-) (hello) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie