Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 50 návštěvníků)

MOUČNÍK ZASNĚŽENÝ KOKOSEM SE SALKOVOU NÁPLNÍ

0.0
MOUČNÍK ZASNĚŽENÝ KOKOSEM SE SALKOVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 2 čtvrtlitrové hrnky hladké mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 4 celá vejce, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 polévková lžíce rumu, nastrouhaná citronová kůra z půlky citronu. Suroviny na náplň: Náplň: 250 g másla, 1 konzerva salka (sladké kondenzované zahuštěné mléko). Ostatní suroviny: Strouhaný kokos, kakaová poleva – viz recept: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=160476&user=570069

Postup přípravy

Velmi rychlá příprava těsta ze surovin odměřených ve čtvrtlitráčku.

Postup-náplň:
Do důkladně vymíchaného másla za stálého šlehání přidáváme po troškách salko a připravíme hebký krém. Obojí musí mít před šleháním stejnou teplotu.

Postup-těsto:
Vyšleháme vejce s cukrem, rumem a citronovou kůrou, přidáme smetanu a mouku smíchanou s kypřícím práškem-dobře promícháme. Těsto vlijeme do plechu s pečícím papírem a upečeme při teplotě 170-180 st. C. zhruba 30 minut.

Po vychládnutí korpus potřeme salkovou náplní, postříkáme kakaovou polevou a hustě posypeme kokosem, který bude na polevě dobře držet. Doporučuji moučník nechat pár hodin zaležet v chladnu.

Přeji dobrou chuť.

Ještě jeden obrázek moučníku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evula.U 29. 7. 2016, 10:08
(clamp) (clamp) (clamp)
lorii 28. 7. 2016, 16:17
Tak to vyzkouším....Krása (Y)
lenule11111 28. 7. 2016, 14:55
Vypadá moc dobře a nenáročný na přípravu. Zrovna jsem někde viděla kondenz.mléko v akci, tak koupím a upeču. Na jak velký plech prosím?? Na fotce to není nějak vysoké.. (C)
yarkal 31. 7. 2016, 10:44
@lenule11111 Dobrý den paní Lenkou. Uvedená dávka těsta je záměrně upečená na velkém plechu-proto je i nižší korpus, aby vynikl vynikající krém z bílého nevařeného salka. S pozdravem Jarmila. (Y) (Y) (Y)
horackm 28. 7. 2016, 11:23
určitě vyzkouším, vypadá to skvěle (Y) a také ten druhý, ořechové miujeme ,-) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=160767&user=57006
yarkal 1. 8. 2016, 9:28
@horackm Určitě vyzkoušejte, stojí to za to. (Y) (Y) (Y)
tetakniha 11. 4. 2016, 20:23
Vypadá úžasně, o víkendu vyzkouším, díky za recept (F)
yarkal 28. 7. 2016, 11:17
@tetakniha (Y) (Y) (Y)
gabb 11. 4. 2016, 19:45
(Y) (Y) (Y)
novackova 11. 4. 2016, 10:23
miluji kokos a prubnu karamelové salko to taky miluju ,-) (F)
Ajča 10. 4. 2016, 20:33
je výborný...nebo byl (Y) Ale ten korpus jsem měla dost vysoký
Alexxa 10. 4. 2016, 13:36
Dobry den, vcera jsem pekla a dnes skoro nic nezbylo. Ja sladky moc nejim, ale tady jsem vyzrala zbytecek Salka v plechovce a skoro1//5 pekace. Buchta je vynikajici (Y) (Y). Dekuji za uzasnej rp (F)
yarkal (upraveno) 10. 4. 2016, 16:59
@Alexxa Děkuji za milý a také úsměvný komentář. Pokud Vám chutnal světlý moučník s krémem z bílého salka, můžete třeba i vyzkoušet pro změnu kakaový moučník s krémem z karamelového salka. Odkaz: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=160767&user=57006 S pozdravem Jarmila (clamp) (clamp)
Alexxa 11. 4. 2016, 9:33
@yarkal Moc děkuji za typ (Y) Určitě vyzkouším.
MajkaMus 4. 4. 2016, 9:05
Pekla jsem v pátek a určitě ne naposledy. Mohu potvrdit, že je moc dobrý, rychlý a nenáročný. (Y)
yarkal 4. 4. 2016, 21:46
@MajkaMus Děkuji.
Ja-nina 3. 4. 2016, 23:02
Dnes upečeno,snězeno,moc dobrý moučník.Všem moc chutnalo.Ďekuji za recept. (Y)
yarkal 3. 4. 2016, 23:40
@Ja-nina Děkuji za pochvalu a jsem moc ráda, že všem u Vás doma chutnalo.
Oliva313 2. 4. 2016, 20:57
(Y) (Y) (Y)prosím to salko předem uvařit?
yarkal (upraveno) 4. 4. 2016, 8:54
@Oliva313 Dobrý den, krém je z bílého nekaramelizovaného slazeného salka. Při přípravě velmi dobře rozšleháme měkké máslo a postupně po troškách přidáváme salko, které musí mít stejnou teplotu, jako máslo. Před plněním korpusu krém necháme zatáhnout a odpočinout v ledničce. Bílý salkový krém se hodně používá a je velmi oblíbený. Plní se s ním také některé medovníky. Ještě doplním, že karamelový krém jsem pro změnu použila u ořechovo-kakaových řezů, viz: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=160767. S pozdravem Jarmila. (F) (F)
českolipačka 2. 4. 2016, 21:35
@Oliva313 podle fotky to vypadá jako nevařené.,nekaramelizované, ale sama jsem zvědavá až zde bude odpověď.
šubka 22. 3. 2016, 17:28
Vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie