Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

@Králík po francouzsku@

0.0
@Králík po francouzsku@

Potřebné ingredience

* králík
* 200 g čerstvých hub
* máslo
* lžíce hořčice
* 100 ml bílého jogurtu
* slanina
* 100 ml bílého vína
* 20 g polohrubé mouky
* kmín
* mletý pepř
* sůl

Postup přípravy

Porce králíka potřeme hořčicí, kterou jsme promíchali s trochou rozpuštěného másla. Na zbylé rozpuštěné máslo rozehřáté v hrnci klademe připravené porce králíka a krátce je ze všech stran opečeme. Opečené maso vyjmeme a dáme stranou. Houby očistíme a pokrájíme. Slaninu nakrájíme drobně, necháme rozškvařit, přidáme houby, osolíme a okmínujeme. Do zapékací misky dáme porce králíka a posypeme je podušenou směsí hub a slaniny. Zalijeme bílým vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme v předehřáté troubě doměkka.

Do bílého jogurtu vmícháme lžíci polohrubé mouky a přilijeme ho k téměř hotovému masu. Promícháme se šťávou z pod masa a necháme ještě chvíli provařit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie