(recept
si oblíbilo 61 návštěvníků)
Pečené papriky na řecký způsob - pro milovníky středomořské kuchyně
Potřebné ingredience
1,5 - 2 kg paprik (nejlépe slovenských, bílých), panenský olivový olej, sůl, česnek, voda, čerstvé pečivo - nejlépe chléb
Postup přípravy
1. Papriky omyjeme a celé i se "stopkou a semínky" vložíme na plech. Podlijeme vodou, aby hladina dosahovala výšky cca 1,5 cm. Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme cca 30 minut, aby papriky získaly nahnědlou barvu. Po půlhodině papriky otočíme a pečeme dozlatova z druhé strany dalších cca 30 minut. Během pečení by se měla voda, kterou jsme podlévali, vypařit.
2. Papriky naskládáme na velký talíř nebo tác, ochutíme prolisovaným česnekem, solí a olivovým olejem. Olejem i česnekem nešetřete.
3. Podáváme s čerstvým chlebem, který namáčíme do olivového oleje, který spolu se šťávou z paprik a česnekem, vytvoří úžasnou "omáčku".
Dobrou chuť.
2. Papriky naskládáme na velký talíř nebo tác, ochutíme prolisovaným česnekem, solí a olivovým olejem. Olejem i česnekem nešetřete.
3. Podáváme s čerstvým chlebem, který namáčíme do olivového oleje, který spolu se šťávou z paprik a česnekem, vytvoří úžasnou "omáčku".
Dobrou chuť.
celé papriky naskládáme na plech a podlijeme vodou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Marienova
(upraveno)
29. 12. 2010, 22:05
Moc děkuji za recept, vážně dobrota jak v Řecku . Manžel sice koukal co jsem to udělala, ale pak mu moc chutnalo a chválil
kalimera
(upraveno)
30. 12. 2010, 9:57
@Marienova
Maruško, jsem moc ráda, že chutnalo . Mějte se krásně a PF 2011 .
bubík4
(upraveno)
22. 5. 2010, 19:18
právě je peču a mooooooc se těším!!!
kalimera
(upraveno)
29. 5. 2010, 12:46
@bubík4
Moc děkuji za vyzkoušení , doufám, že jste si pochutnali .
Petra10
(upraveno)
28. 10. 2008, 17:49
taky mám v receptech jukněte ,milujem celá rodinka
kalimera
(upraveno)
28. 10. 2008, 21:51
@Petra10
Kouknu , taky se po nich můžemem utlouct . Krásný večer
onasi
(upraveno)
28. 10. 2008, 17:42
áá, pečené papriky kdykoli jakkoli! Takhle je neznám, v Bulharsku je dělají opékané nad plamenem nebo na plotýnce a pak se zapaří a sloupnou, ale česnek a olej, to je stejné. Kvůli trávení ještě petrželka... Pavlíno, jste můj člověk, alespoň chuťově...
kalimera
(upraveno)
28. 10. 2008, 20:37
@onasi
Díky, Dášenko. Ty loupané taky znám, ale ještě jsem nezkoušela. Co se týče přípravy jídla, jsem člověk líný a tyhle i se slupkou chutnají skvěle .
Hana1407
(upraveno)
30. 7. 2008, 15:37
Pavlínko včera jsem udělala papriky k večeři - mně to moooc chutnalo ale můj manža ohrnoval nos - no nevonělo to masem Chlapi nemají pro tato zeleninová jídla pochopení -teda ten můj Ale já děkuji za inspiraci,byla to mňamka
kalimera
(upraveno)
30. 7. 2008, 19:11
@Hana1407
Děkuji, jsem moc ráda, že jste si alespoň vy pochutnala . No jo, holt většina chlapů je masožroutů , ještě, že ten můj papá i zeleninku .
belezza
(upraveno)
17. 7. 2008, 17:39
Pavlinko,dopeceno,snezeno!!!!!! Toto jidlo jsme ted bastili v Tunisku -na Djerbe,mnam !!!! navic jsem vse na taliri posypala nastrouhanou mozarelou-supeeeeeer
kalimera
(upraveno)
17. 7. 2008, 22:18
@belezza
Děkuji , jsem moc ráda, že chutná. V Tunisu nám je bohužel nepřipravovali . S tou mozarelou to je super nápad , vyzkouším .
kekina
(upraveno)
17. 7. 2008, 11:55
Taky je delam
kalimera
(upraveno)
17. 7. 2008, 15:52
@kekina
A jsou super, viďte?
Michaela.Z
(upraveno)
17. 7. 2008, 9:46
tohle je vážně lahůdka poprvé jsem je jedla manželovo dědy a mohla jsem se utlouct
kalimera
(upraveno)
17. 7. 2008, 11:54
@Michaela.Z
To jsme na tom stejně . Člověk by ani neřekl, jak může být tak jednoduché jídlo tak skvělé .
Halej
(upraveno)
17. 7. 2008, 9:35
Dobrý den,i já bych sem chtěla přispět se svým receptem.Dělám ho již leta a mám ho zase od mého bulharského souseda.Já mám totiž na ty papriky takový fígl,že je nedávám na plech,ale zapnu si plotýnky ( může se dělat na sklokeramické desce a nebo i na plynovém sporáku,když se tam dá litinový plát) a ty papriky jednoduše opékám na plotně.Měly by být skoro celé černé a je to hotový do 10 minut.Pak je nahážu do mikroténového sáčku,kde se zapaří a pak je stáhnu z té černé kůže,jde to úplně samo.Pak je už postup stejný ... čenek,sůl,olivový olej.Opravdu to nemá chybu,moje rodina a všichni známí to milujou
onasi
(upraveno)
28. 10. 2008, 17:42
@Halej
ano, ano, to je ono!!!!!!!
kalimera
(upraveno)
17. 7. 2008, 9:39
@Halej
Děkuji za tip na rychlou a zajímavou obměnu . Pokud už nevydržíme čekat, než se papriky upečou v troubě, určitě vyzkoušíme vaši verzi . A člověk to málokdy vydrží, když cítí tu vůni z trouby .......
swift
(upraveno)
13. 7. 2008, 12:17
Už jsou v troubě
kalimera
(upraveno)
13. 7. 2008, 14:02
@swift
Jů, tak to je rychlost . Písněte, jak chutnaly . Já se po nich můžu utlouct .
swift
(upraveno)
27. 8. 2008, 16:48
@kalimera
Mě chutnaly moc, ale snědla jsem si je sama. Manža radši syrové v salátku.
kalimera
(upraveno)
27. 8. 2008, 19:30
@swift
Aspoň, že jste si vy pochutnala . No jo, oni většinou chlapi, co není cítit masem, moc nemusí. Nevědí, o co přicházejí .
pinquin
(upraveno)
13. 7. 2008, 11:53
toto jídlo také miluju již od dětství, my tedy ty papriky po vytažení z trouby ještě svlíkáme - jde to krásně samo - a zbyde jen to úžasné "masíčko" prostě lahůdka...
kalimera
(upraveno)
13. 7. 2008, 11:59
@pinquin
U nás bychom je nestihli ani svléknout . Už když se pečou a provoní celý byt, tak bychom nejraději pro ně vlezli rovnou do trouby . Krásný den .
bubík4
(upraveno)
13. 7. 2008, 11:31
TO JE VYNIKAJÍCÍ
kalimera
(upraveno)
13. 7. 2008, 11:45
@bubík4
Děkuji . Pokud vyzkoušíte, dejtě vědět, jak chutnalo . Já se můžu po nich utlouct .