☺ Kynutá bramboráková buchta
Potřebné ingredience
1kg brambor(neoloupaných),300g uzeného masa,2větší cibule,olej na smažení cibule,3vejce(z bílků sníh),500ml mléka,2hrnky hrubé mouky,2hrnky hladké mouky,půl hrnku oleje,1sáček sušeného droždí,2malé rovné lžičky sole,2malé rovné lžičky podravky,2malé rovné lžičky mletého kmínu,trocha mletého pepře,2velké rovné lžíce sušeného česneku,2velké rovné lžíce majoránky
Postup přípravy
Oloupeme si 1kg syrových brambor,nastrouháme na jemno a zalijeme je půl litrem mléka
Na oleji osmažíme 2cibule do růžova,přidáme asi 300g uzeného masa a krátce orestujeme
Vmícháme do nastrouhaných brambor ještě horké.
Potom přidáme:3žloutky(bílky si necháme stranou!!!)+2malé rovné lžičky sole+2malé rovné lžičky podravky+2malé rovné lžičky mletého kmínu+trocha mletého pepře+2velké rovné lžíce sušeného česneku+2velké rovné lžíce majoránky+1sáček sušeného droždí+půl hrnku oleje
Nakonec vmícháme 2hrnky(objem 200ml) hladké mouky+2hrnky hrubé mouky
A necháme kynout asi 1hodinu
Po hodině kynutí si z bílků našleháme sníh,který opatrně vmícháme do těsta
Nalijeme na hluboký plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 30minut kynout
Upečeme.V plynové troubě na poloviční výkon asi 45minut
Po prochladnutí si můžeme pochutnat na této dobrůtce
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé