(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Marmeláda neztuhla....
Potřebné ingredience
Holky, prosím Vás, dělala jsem v domácí pekárně marmeládu z broskví. Po naplnění jsem skleničku zavřela a otočila dnem dolů....chodím skleničky sledovat a stále to neztuhlo.... poradíte, co s tím? Používala jsem želírovací cukr 2:1 podle návodu...Děkuji
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

hella22
(upraveno)
27. 6. 2013, 11:16
Nejlépe dát Pektogel, ten nejvíce želíruje. Mám s ním skvělé zkušenost. Dává se ke konci vaření rozmíchaný v troše cukru. Podle množství marmelády přidat více sáčků Pektogelu
nahlásit
mamen
(upraveno)
28. 6. 2009, 9:00
Ještě mě napadlo, co do té vařené marmelády přidat právě tu marmeládu ze špendlíků, třeba 4 lžičky.
nahlásit
mamen
(upraveno)
28. 6. 2009, 8:57
Jen pro informaci, dělala jsem marmošku za špendlíků, dala jsem želírku dle předpisu a ta marmeláda nešla skoro ani vyndat za skleničky. Tolik pektinu nemá asi žádné jiné ovoce. Problém je, že špendlíky zrají až na konci léta a nedají se tedy malinko přidat třeba k jahodám, aby to lépe ztuhlo. Snad jedině zkusit je dát do mrazáku a využít je následující sezónu. Snad se ten pektin mrazem nezničí. Zkusit to. Nebo nemá už snad někdo takovou zkušenost?
nahlásit

inka
(upraveno)
3. 9. 2008, 20:53
Broskve mají málo pektinu, proto marmeláda málo tuhne. Je dobré pridat rozmixovaná jabka, nebo dát víc gelfixu nebo želírovacího cukru

nahlásit

krišpa
(upraveno)
4. 9. 2008, 18:42
přesně tak zrovna broskve mají velmi málo pektinu chce je to vařit minimálně 30 minut i s želírkou
.



nahlásit

Radunna
(upraveno)
3. 9. 2008, 8:59
Vylít znovu do hrnce a povařit do zhoustnutí.
Letos jsem dělala hodně marmelád a ty dělané z pekárny jsou řídké,proto znovu dělám v hrnci.


nahlásit

gitasek
(upraveno)
4. 9. 2008, 12:52
@Radunna
ten sám návrh, povařte to déle, vypaří se voda a marmoška bude ještě i malinko sladší, já jsem letos dělala asi ze35kg ovoce marmeládu, manžel už si myslí, že jsem magor na zavařování, ale mě to strašně baví



nahlásit