Zobrazit přihlášovací formulář

Šťovíkový borčš - výborný !!!!

0.0
Šťovíkový borčš - výborný !!!!

Potřebné ingredience

maso na vývar (dělám z kostí co zbydou po vykoštění masa - nejlépe vepř), zelenina - směs dle vlastního výběru, brambory, vejce vařená na tvrdo, šťovík, smetana + odchucovadla

Postup přípravy

Recept vaříme v naší rodině už moc dlouho, já jej pamatuju od své babičky.

1) Uděláme vývar - kost s masem dáme povařit do vody + cibuli + bobkový list, pepř celý, nové koření + pokud máme tak libeček. Vaříme táhnutím - tj. mírný plamen - já jsem to vařila cca hodinu.
Přecedíme, maso obereme od kosti a pokrájíme zvlášť do mističky.

2) Do hrnce dáme olej (já dala ještě kousek sádla) + zeleninu dle vlastního výběru - měla jsem tentokráte koupenou mraženou směs - mrkev,hrášek, kukuřice....co máte rádi.
Podusíme a zalejeme vývarem.

3) Nakrájíme brambory na kostky, dáme do vývaru se zeleninou a vaříme.

4) Když jsou brambory skoro hotové, přidáme pokrájený šťovík a necháme chvilinku přejít varem.

5) Pro zjemnění chuti přidáme smetanu ( měla jsem zakysanou, ale i s klasikou je to výborné) + pokrájené maso, co jsme si obrali od kosti.

6) dochutíme - něco ve stylu podravky ( mám bez glutamátu), sůl, možno přidat trošku octa - podle kyselosti sťovíku - ale já nedávám. Druhý den po rozležení je ještě lepší.


Uvařila jsem fakt velký hrnec, a vím, že nezůstane :-) Dobrou chuť.

Další ukázky

Po dovaření, půlka je jež v našich bříškách :-)

Po dovaření a odjedení :-) Dlouho nevydrží.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

PajaG 28. 9. 2008, 13:33
Dobrý den Jitko, tuhle polívčičku znám. Je opravdu vynikající!!! ´ˇŠtovíček akorát podusím na tuku, ze zeleniny dávám mrkev a vejce do polévky rozkvrdlám. Kolegyně, která mi dala tento recept, si steriluje šťovík do skleniček od přesnídávek.Podusí ho na tuku, nandá do skleniček a zasteriluje. Dělá si tak jenom asi 2 ks a může polévku vařit i v zimě.Děkuji za inspiraci, už jsme jí dlouho nedělali. Ani nevím, že šťovík ještě roste?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie