(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Jogurtový chleba se slunečnicí - vynikající a bez vážení
Potřebné ingredience
250ml bílý jogurt,100ml vody,300 ml chlebová žitná mouka,450ml hladká mouka,1 lžička cukru,1,5 lžičky soli,1 llžička drceného kmínu,2 hrsti slunečnicových semínek,1/2 kostky kvasnic
Postup přípravy
Zaděláme těsto(já používám pekárnu,necháme vykynout.Podle potřeby přidáme mouku nebo vodu.Pak nechávám kynout v ošatce a opatrně překlopím na plech s pečícím papírem.Peču při 220stupních.Po vytáhnutí z trouby potřu vodou.
jedna na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Káťa V.
(upraveno)
14. 7. 2019, 18:30
Chlebík je vynikající ,včera jsem náhodou našla Váš recept a dnes už zadělávám druhý bochník.
Renča50
(upraveno)
14. 7. 2019, 22:29
Vynikající chleba, nevydržel do druhého dne. Budeme péct častěji, děkuji za recept. Pekla jsem v elektrické troubě na 220°C - 30 minut a pak snížila na 180°C - 10 minut dopékala. Než jsem dala chleba do trouby tak jsem potřela vodou a hned po vytažení.taky, na dno trouby jsem dala kastrolek s horkou vodou při pečení.
Ačbag
(upraveno)
1. 12. 2008, 13:13
Dobrý den Blani, tento Váš chleba nám mooooc chutná ,trošku jsem ho předělala a hlupák jsem ho poprvé odvážila ,musím říc ,že dopadl perfektně a vydržel nám přesně 7dní,ani plíseň se nedělala tak jsem překvapená .Druhý pokus jsem dělala dle návodu na ml a také dopal perfektně. Tímto Vám chci poděkovat za Váš recept. S pozdravem Gábina
dvořkaa
(upraveno)
22. 10. 2008, 10:42
Parádní chlebík Ošatku nemám,nechávám kynout na plechu a většinou se zplacatí
dolik76
(upraveno)
25. 10. 2008, 20:25
@dvořkaa
Tak dejte na pomoučněnou utěrku kynout na cedník,holky to tak dělají