(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Omáčka z kapie aneb jak ošidit manžela

Potřebné ingredience
2 větší cibule, 2 kapie, slanina nebo šunka, olivový olej, krůtí maso (to jsem použila dnes, ale můžete kuřecí, vepřové i hovězí), sůl, pepř, instantní jíška
Postup přípravy
Tohle jídlo vařím skoro pořád. Můj manžel by jedl maso a k tomu maso. Žádná zelenina, to do něj nedostanu. Znáte to, řekne vám, nejsem kráva, abych žral trávu...............
Již receptem maso na kyselé skleničce (viz mé recepty) s ním vždycky vypeču.... a tohle je další recept jak ošidit manžela, aby dostal do sebe trochu zeleniny.....Mňamózní omáčka, nebo jen sos s masem.
Nic nerestuji, naházím vše na sebe a vaří se samo.
Na dno nádoby trošku oleje, na hrubo nakrájenou cibuli, kapie, já použila šunku a nakonec krůtí kýty. Ale použít lze jakékoliv maso. Kýty jsem po dušení musela obrat - dala jsem si víc práce.
Zalijeme vodou, ochutíme solí, mletým pepřem, vegetou nebo masoxem podle vaši chuti. Dáme dusit.
Když je maso měkké, vyndáme jej. Vařenou kapii s obsahem rozmixujeme, dáme zpět do hrnce a maso taky. Znovu prohřejeme, dochutíme soli, pepřem... POkud i po rozmixování je šťáva málo hustá, dohustíme instatní jiškou. A máme hotovo.
My si dali s těstovinami, ale dá se i s bramborem, rýží či knedlíkem. Záleží na Vaší chuti.
Dobrou chuť!
Již receptem maso na kyselé skleničce (viz mé recepty) s ním vždycky vypeču.... a tohle je další recept jak ošidit manžela, aby dostal do sebe trochu zeleniny.....Mňamózní omáčka, nebo jen sos s masem.
Nic nerestuji, naházím vše na sebe a vaří se samo.
Na dno nádoby trošku oleje, na hrubo nakrájenou cibuli, kapie, já použila šunku a nakonec krůtí kýty. Ale použít lze jakékoliv maso. Kýty jsem po dušení musela obrat - dala jsem si víc práce.
Zalijeme vodou, ochutíme solí, mletým pepřem, vegetou nebo masoxem podle vaši chuti. Dáme dusit.
Když je maso měkké, vyndáme jej. Vařenou kapii s obsahem rozmixujeme, dáme zpět do hrnce a maso taky. Znovu prohřejeme, dochutíme soli, pepřem... POkud i po rozmixování je šťáva málo hustá, dohustíme instatní jiškou. A máme hotovo.
My si dali s těstovinami, ale dá se i s bramborem, rýží či knedlíkem. Záleží na Vaší chuti.
Dobrou chuť!

troška oleje, cibule, šunka, kapie......vše dáme do hrnce bez restování

Přidáme maso, osolíme, opepříme, možno přidat i 3-4 stroužky česneku........

uvařeno, podušeno.... připraveno k rozmixování

instantní jiška

Dobrou chuť!! I můj Ondra se dá ošidit:-) Malý nebo velký chlap............je to jedno............
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

moschus
(upraveno)
4. 2. 2009, 18:07
Balni!! Omáčka vypadá dobře.Mám dotaz podle obrázků vypadá,že používáte čerstvou.Nadala by se použít i ze sklenice,tedy sterilovaná?

nahlásit

Dermajetics
(upraveno)
4. 2. 2009, 20:21
@moschus
Paní Moniko určitě, se nic nestane. Jen slijte tu "vodu" a dejte kapii prostě bez ní. Taky občas tak dělám a je skvělá
Možná ještě lepší, má to svou spec.chuť. Určitě použijte jak čerstvou tak i ze skleničky
Tak ať se povede



nahlásit

moschus
(upraveno)
5. 2. 2009, 14:33
@Dermajetics
Tak děkuji mockrát za radu.Při nejbližší příležitosti vyzkouším.

nahlásit

OLUŠ
(upraveno)
9. 1. 2009, 14:14





nahlásit

Dermajetics
(upraveno)
9. 1. 2009, 14:24
@OLUŠ
Oli já dusila na sporáku, ale je to v podstatě jedno. Když dělám hovězí tak dávám to tlakáče...Záleží na jen a jen na vás


nahlásit

hanys77
(upraveno)
9. 1. 2009, 10:19



nahlásit

Dermajetics
(upraveno)
9. 1. 2009, 13:32
@hanys77
Hani
na ty naše chlapy to jinak nejde
Svíčkovou taky nejedl, aspoň něco co jsem ho naučila..... a teď ji miluje......




nahlásit