Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kmínový chléb - pekárna Gallet MAP203

0.0
Kmínový chléb - pekárna Gallet MAP203

Potřebné ingredience

400 ml vody,
2 lžíce oleje,
1 lžíce octa,
350 g pšeničné hladké mouky,
350 g žitné hladké mouky,
1 velká odměrka cukru,
1 malá odměrka soli,
1 sušené droždí,
2 malé odměrky kmínu (já dávám drcený),
1/2 malé odměrky prášku do pečiva,
zrní (sezam, lněný semínko, slunečnicový semínko apod.)

Postup přípravy

Přidáme přísady v uvedeném pořadí (!!! sůl nesmí přijít do styku s kvasnicemi !!!). Po 30 minutách pekárna hvízdne, tak dostane zrní, a pak ať si pracuje sama.
Po upečení okamžitě vyndám, protože někteří u nás nemají zuby a stěžují si, že to neukousnou (prcek jí i kůrky, ten si nestěžuje). :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Douglas 6. 2. 2009, 20:17
a jaky a kde kupujes ty mouky??? :-$ to se dela tolik druhu?? *-) ;-)
Staples 10. 2. 2009, 4:42
@Douglas já hledala žitnou chlebovou, ale tu měli v hypernově vyprodanou *-) tak jsem koupila jedinou žitnou kterou měli - hladkou :-p a je to v pohodě. (Y) :-) (Y) cena cca 25 Kč/kg, ale stále mám ještě půl kila ve špajzu.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie