(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Kmínový chléb - pekárna Gallet MAP203
Potřebné ingredience
400 ml vody,
2 lžíce oleje,
1 lžíce octa,
350 g pšeničné hladké mouky,
350 g žitné hladké mouky,
1 velká odměrka cukru,
1 malá odměrka soli,
1 sušené droždí,
2 malé odměrky kmínu (já dávám drcený),
1/2 malé odměrky prášku do pečiva,
zrní (sezam, lněný semínko, slunečnicový semínko apod.)
Postup přípravy
Přidáme přísady v uvedeném pořadí (!!! sůl nesmí přijít do styku s kvasnicemi !!!). Po 30 minutách pekárna hvízdne, tak dostane zrní, a pak ať si pracuje sama.
Po upečení okamžitě vyndám, protože někteří u nás nemají zuby a stěžují si, že to neukousnou (prcek jí i kůrky, ten si nestěžuje). :-))
Po upečení okamžitě vyndám, protože někteří u nás nemají zuby a stěžují si, že to neukousnou (prcek jí i kůrky, ten si nestěžuje). :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Douglas
(upraveno)
6. 2. 2009, 20:17
a jaky a kde kupujes ty mouky??? to se dela tolik druhu??
Staples
(upraveno)
10. 2. 2009, 4:42
@Douglas
já hledala žitnou chlebovou, ale tu měli v hypernově vyprodanou tak jsem koupila jedinou žitnou kterou měli - hladkou a je to v pohodě. cena cca 25 Kč/kg, ale stále mám ještě půl kila ve špajzu.