Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept

Maďarský guláš

0.0
Maďarský guláš

Potřebné ingredience

1 kg hovězího masa (krk, kližka)
olej
4 cibule
vývar nebo bujón
chilli papričky
6 papriky
6 rajčat
6 brambor
sladká nebo pálivá mletá paprika (dle chuti)
kmín (drcený či mletý)
sůl

Postup přípravy

Na rozehřátém oleji dozlatova orestujeme pokrájenou cibuli, na ní krátce opečeme hovězí maso, které jsme nakrájeli na kostky, a až se maso zatáhne, přidáme mletou papriku, trochu kmínu a soli. Po chvíli zalijeme vývarem nebo ve vodě rozpuštěnou kostkou bujónu, přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme do poloměkka. Poté dochutíme trochou chilli a než maso úplně změkne, nakrájíme si na větší kousky zeleninu a na menší kostičky brambory. Do gulášového základu přidáme nejdříve papriky a rajčata, a až pustí dostatek štávy, přisypeme brambory a necháme je pod pokličkou dusit, dokud nezměknou. Na závěr podle chuti dosolíme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie