Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Rizoto z mletého masa

0.0
Rizoto z mletého masa

Potřebné ingredience

30 dkg mletého masa , 1 1/2 hrnku rýže, cibule, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, paprika, hrášek sterilizovaný, nebo jiná zelenina,nastrouhaný sýr

Postup přípravy

Do kastrolu, nebo zapékací mísy dáme na rozpálený olej nakrájenou cibuli necháme trochu usmažit. Na ní dáme rozdrobenéné mleté maso , zamícháme a necháme chvilku orestovat. Osolíme, opepříme, já dávám i trochu papriky, aby to mělo barvu a bylo trochu ostřejší -dávám pálivou. Na to dám propranou rýži , může být i z varných sáčků- to dávám 3 sáčky a 2-3 lžíce sterilizovaného hrášku, nebo jakékoliv zeleniny i mražené. Na to naliji 2 a půl hrnku vody , zamíchám , přikryji poklicí a dám na půl až 3/4 hodiny zapéct do vyhřáté trouby na 175 stupňů. Tak za půl hodiny se na to podívám, zda je již voda vypařená a okusím rýži. Když je měkká je hotovo ,když ne, tak zmírním troubu a nechám přikryté dojít. Někdy na to nakrájím , (než to dám do trouby) zelenou papriku a rajče na kolečka, ale nemusí být. Dá to tomu rizotu pikatní chuť. Nakonec na talíři dám nastrouhaný sýr. Já si to ještě zakapu sojovkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie