Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Pudinkový dort s jahodovým želé

0.0
Pudinkový dort s jahodovým želé

Potřebné ingredience

400g listového těsta
Na piškot:
3 žloutky, 3 bílky
45g moučkového cukru
1 vanilinový cukr
1 vanilkový pudink
45g cukru
70g hladké mouky
Na náplň:
želatina (která vám vyhovuje-6 plátků nebo 1sypká)
1 vanilkový pudink
500ml mléka
6 lžic cukru
250ml smetany ke šlehání
Na polevu:
250g jahod (nebo jakéhokoli jiného ovoce dle chuti)
100g cukru (nebo dle chuti podle sladkosti ovoce)
citronové šťáva
300ml vody
2 balíčky červeného želé

Postup přípravy

1.
Listové těsto rozválíme na kruh cca 3mm, vykrojíme kolo o průměru 30cm (v případě že máte dortovou fotmu 26cm- těsto se při pečení scvrkne).Potožíme na plech a se zbylého těsta vykrájíme srdíčka na ozdobení každého kousku dortu. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme.
2.
Na piškotové těsto ušleháme žloutky, moučkový a vanilinový cukr do krémové konzistence. Bílky ušleháme s pudinkem do tuha. Opatrně vmícháme s cukrem a moukou do vaječné pěny. Rozetřeme do dortové formy a pečeme na 180° asi 20minut.
3.
Na náplň připravíme želatinu dle návodu. Z pudinku, cukru a mléka uvaříme pudink. Rozpuštěnou želatinu vmícháme do horkého pudinku a za stélého míchání necháme vychladnou.(já jsem ji zašlehala do vlažného, abych si ušetřila práci:o)Smetanu ušleháme do tuha a lehce vmícháme do vlažného pudinku.
4.
Na polevu rozmixujeme ovoce, cukr, citronovou šťávu a vodu. Vzniklé pyré propasírujeme přes sítko do hrnce. Přidáme želé a uvaříme dle návodu.za častého míchání necháme chvilku odstát.
5.
Listové těsto položíme na dno formy(já dávám na kulatý tác pouze okraj formy).Naneseme 1/3 náplně, lžící naneseme 1/3 polotuhé želatiny a přiklopíme polovinou piškotu.Vrstvíme opěk pudink a želatinu a přiklopíme druhou polovinou piškotu.Navrch dortu naneseme zbylý pudink a zbylou polevu. Vložíme stuhnout do ledničky(nejlépe do druhého dne, ale měly by stačit 4 hodiny).Dord při servírování ozdfobíme srdíčky dle fantazie.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie