Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Pangasius se zeleninou a bramborami (moje varianta 2)

0.0
Pangasius se zeleninou a bramborami (moje varianta 2)

Potřebné ingredience

brambory; mražená zelenina (hrášek, mrkev, květák zn. Findus); pangas; trochu smetany na vaření; sýr, strouhanka, sůl + koření, máslo + trošinka olivového oleje.

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka; povaříme max.10min v osolené vodě. Pekáček vymažeme máslem, poklademe brambory na ně mraž.zeleninu. Osolíme. Pangasiuse si pořádně vysušíme do utěrky, okořeníme jak nás napadne /sůl, ml.sl.paprika, koření na mořské ryby bez soli/. Takto připravenou rybu položíme na brambory se zeleninou. Zalijeme trochou smetany (cca 150ml), dáme kousíčky másla a dáme zapéct do trouby na 10min. (mám elektrickou - 180°C). Mezi tím si nastrouháme na jemno sýr a dáme si do misky jeden díl nastrouhaného sýru a jeden díl strouhanky (poměr 1:1).
Po desíti minutách vytáhnu z trouby, dám směs sýru a strouhanky a zlehka zakápnu olivovým olejem. A dám péct ještě na 15-20minut dle potřeby.
JÍDLO JE JEDNODUCHÉ, RYCHLE A STRAŠNÉ DOBRÉ!!! A HLAVNĚ CHUTNÁ I DĚTEM!

Jelikož moje děti zatím nemusí moc vařenou zeleninu, tak jim ji alespopoň takto podstrkuji :-) Zatím mám pouze částečný úspěch, ale my dospělí si strašně pochutnáme tak jak to je :-)
Zeleninu můžete dát samozřejmě jakoukoliv. Ale já rozhodně doporučuji tuto značku Findus.
Občas dám na brambory se zeleninou ještě nakrájené žampiony. Což je taky velká mňamka.

brambory se zeleninkou

ještě nezalito smetanou

zalité smetanou a nachystané do trouby

upečené po 10ti minutách --- přisypána směs sýru a strouhanky --- a šup zase do trouby

na talíři

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gabou 16. 7. 2009, 13:34
Dobrý den!! Dělala jsem to dnes na oběd a vynikající (Y) Jenom jsem tam nedala ty brambory, ale uvařila zvlášť br.kaši, protože dcerka ji miluje. Tak moc děkujeme za skvělý tip (clamp) (clamp) (clamp)
mfilipek 12. 7. 2009, 11:33
Dobrý den Sašo (F), děkuji za recept! Jídlo bylo výborné (Y) (Y) (Y). Moc nám to všem chutnalo!!! :-p :-p :-p A ten sýr se strouhankou to je opravdu výborné. (K) Hezký den Marcela
Lídak 29. 4. 2009, 22:13
Výborný recept. (clamp) (clamp) (clamp) Dělala jsem s mraženou brokolicí a bylo to vážně mňamózní (Y) (Y) (Y) Jen příště asi nechám tu brokolici trochu povolit. Neznám zeleninu Findus (používáme jen od dědy ze zahrádky), možná je trochu předvařená??? nevím, ale i tak to bylo vynikající (jen ta brokoli by ještě trošku potřebovala, ale to už by bylo moc na brambory i rybu) Děkuji (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie