(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Masíčko v zelném nebo kapustovém listu
Potřebné ingredience
Na 3 větší závitky: čtvrt kila mletého masa, pár zelných listů (buď 3 velké nebo poskládat podklad z malých) - dávám i kapustové listy, z ledového salátu atd - ty zelné jsou tužší, grilovací koření, cibuli, 3 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, vajíčko, magi ,špejličku nebo párátka na připíchnutí
Postup přípravy
Maso smíchám s půlkou cibule na kostičky, rozdrtím 2 stroužky česneku, zakapu pořádně magim, trochu soli,1lžíci kečupu a hořčice, vajíčko. Smíchat a nechat aspoň 10minut nasáknout. Zatím si nachystám buď párátka nebo špejli nožem ostrouhám špičku a zelné listy oloupu a umyju. Můžou se i minutku spařit ve vroucí vodě, jsou jemnější. Na zelný list dávám lžíci směsi, zabalím ze všech stran jak se dá a propíchnu špejli.
Na pánev olej, položím závitky, které osolím a posypu třeba kořením na zeleninu (nebo přímo grilovacím). Nechám opéct ze všech stran, podliju vodou, přisypu zbylou půlku cibule a rozmačkaný stroužek česneku, přidat kečup, hořčici, dala jsem i čtvrtku bujonu (bu´d zeleninový nebo s provensálským kořením) a pod pokličkou dusím tak půl hodiny. Šťávu mírně zahustím moukou a dochutím dle chuti :-)). Podáváme s rýží.
Na pánev olej, položím závitky, které osolím a posypu třeba kořením na zeleninu (nebo přímo grilovacím). Nechám opéct ze všech stran, podliju vodou, přisypu zbylou půlku cibule a rozmačkaný stroužek česneku, přidat kečup, hořčici, dala jsem i čtvrtku bujonu (bu´d zeleninový nebo s provensálským kořením) a pod pokličkou dusím tak půl hodiny. Šťávu mírně zahustím moukou a dochutím dle chuti :-)). Podáváme s rýží.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé