Zobrazit přihlášovací formulář

Jaterní onemocnění- mononukléoza

0.0
Jaterní onemocnění- mononukléoza

Potřebné ingredience

Prosím Vás , nikdy jsme nic takového nepotřebovali..Syn má 11 let a má špatné jaterní testy a máme mít dietu...za týden další odběry..Je tam podezření na monomukleózu. Můžete mi napsat nějaké recepty pro inspiraci.Děkuji Vám..

Postup přípravy

Budu ráda za jakýkoliv nápad

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dena10 12. 11. 2010, 15:28
Dobrý den, dnes nám taktéž stanovily pozitivní výsledky na játra, mononukleozu. Synovy je 5 let. Takové to základní víme, i základní co nejest, co jest. Ale sháním konktrétní recepty, co vařit, snídat... Tímto Vás prosím, zda nemáte konkrétní receptíky. Díky předem Denisa Novotná Aha, vidím, že dole už Vám odpovídali maminky, nevšimla jsem si.
Akimka 15. 11. 2010, 7:21
@dena10 Dobrý den, nám nakonec mononukleozu nepotrvrdili..ale měli jsme doporučeno, kvůli bakteriim držet dietu. Nebyla bakterie známá,ale mudr. usoudil,že všem se daří v tuku a kde jsou kvasnice, všechno zvětšuje "objem" . Dělali jsme z MMB třeba falešný mazanec, pudingovou bábovku.. mazal tmavé pečivo florou, vařili jsme dušenou mrkev s bramborem s masem popř. vejce.. Bakterie jako taková, byla po 4 dnesch na ústupu..vracel se hlas..a drželi jsme to 3 měsíce.. Shodil 6 kg... Hodně štěstí...a buďte brzo zdrávi.
Akimka 5. 7. 2009, 22:07
Děkuji Vám všem za rady a názory..nemáme sice ještě potvrzenou tuto nemoc,ale já se domnívám podle toho co čtu na netu,že ji máme a dost dlouho..4 dny jí něco jiného a chraptí o malinko míň a hlavně nemá tak nafouklé břicho..děkuji vám..já se po výsledcích určitě ozvu co a jak. :-$
DianaH 4. 7. 2009, 21:50
Dobrý den, Ilonko, manžel kdysi mononuklozu prodělal, taky jsem tenkrát sháněla recepty, jak se dalo. Ale spousta běžných jídel se dá přizpůsobit, když vynecháte tuk a několik dalších potravin viz http://www.nasemimi.cz/dieta/jaterni-dieta.php Jinak stačí zadat vyhledávat "recepty-jaterní dieta" nawww.google.com a najdete spoustu odkazů na recepty např. http://www.ajgl.cz/mononukleoza/recepty.html a mnoho dalších. Tuto nemoc prodělalo spoustu dětí i dospělých a dieta jaterní testy zpravidla bez problémů srovná, tak držím palečky (F)
mary.m26 3. 7. 2009, 20:59
Skúste pozrieť aj sem http://www.ajgl.cz/mononukleoza/dieta_old.html . Môj 5 ročný syn mal tiež mononukleózu pred rokom apol, práve včera sme boli na kontrolných testoch,pečeňové testy má ešte stále mierne zvýšené. Treba vylúčiť všetko mastné, tučné, slané, korenené, ovocie z drobnými zrniečkami... Takže sa zamerať na nízkotučné výrobky, ovocie a zeleninu,ktorá nenadúva. Nebojte rýchle si zvyknete na zmenu. Pozdravujeme (hello)
mumlina 3. 7. 2009, 15:58
Dobrý den Ilonko, zrovna má tuto mononukléozu mé kamarádky syn, nejlepší co pro játra Vašeho syna můžete udělat je,že koupíte sypaný čaj ostropestřec mariánský a dvojzubec trojdílný, a tyto dva čaje pít dvakrát denně ráno a večer. Ostropestřec semena nejdříve rozdrtit. Samozřejmě dieta atd.,ale s těmito bylinkami to půjde rychle a lépe vyléčit. Některé léky od lékaře již ostropestřec mariánský již obsahuje. Tak se nejdřív podívejte. S pozdravem Iveta H.
lenavackova 3. 7. 2009, 11:45
Ilonko,recepty přesně nevím,ale jaterní dieta je nízkotučná-to znamená sýry i jogurty s co nejmenším obsahem tuku,to nejlibovější maso,nejlépe kuřecí,né smažené,přepálený tuk je vážně prevít,šunka je vynikající,jako přílohy vlastně vše vařené,nadýmavá zelenina ale není dobrá,na obalovaný květák raději zapomeňte...k pití né bublinkové limonády,raději čaje,džusy,neperlivou vodu.My měli jaterní dietu po žloutence,takže přísnější-zákaz čokolád,zmrzliny,jen rohlíky,nikoli chleba.Snad jsem Vám trošičku pomohla...... *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie