Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Ořechový medovník s fotopostupem

0.0
Ořechový medovník s fotopostupem

Potřebné ingredience

Na těsto:500g hladké mouky,2 vejce,150g másla,150g cukru,2 lžíce medu,1 lžička jedlé sody,40ml smetany,rum na pokapání korpusu.

Na ořechovou směs:250g vlašských ořechů,80g cukru,80g másla,50g medu.

Na krém:400ml mléka,50g kukuřičného škrobu(solamyl,gustin),100g cukru,1 vanilkový cukr,40g hladké mouky,200g másla(dávám celé),šťáva z půl citronu.

Postup přípravy

Ze změklého másla,teplého medu,mouky,cukru,vajec,smetany a jedlé sody vypracujeme hladké,nelepivé těsto,které necháme odpočinout na chladném místě.
Mezi tím si připravíme ořechovou směs.Vlašské ořechy nasekáme nahrubo.Na pánvi rozehřejeme máslo,med a cukr,přisypeme ořechy a za stálého míchání je opražíme.(na staré pánvi)
Těsto rozdělíme na polovinu a rozválíme na pomoučeném váu na dva pláty.Jeden přeneseme na plech a upečeme při 200 stupních.Pak dáme na plech druhý plát,rovnoměrně na něj rozetřeme ořechovou směs a také jej upečeme při 200 stupních.Já mám horkovzdušnou troubu,takže peču oba pláty najednou.Po vychladnutí pokapeme pláty rumem.
Na krém vaříme ve vodní lázni 200ml mléka se 40g mouky,cukr i vanilkový cukr.Po 2 min. varu pomalu vmícháme směs zbylého studeného mléka se škrobem a za stálého míchání vaříme,dokud nevznikne hustší kaše.Za občasného míchání necháme vychladnout a potom dobře vyšleháme s máslem a citr.šťávou.
Hladký plát potřeme vrstvou krému a opatrně přiklopíme druhým těstem s ořechy.Medovník necháme rozležet do druhého dne.

změklé máslo,teplý med,mouku,cukr,vejce,smetanu a jedlou sodu smíchat

vypracované těsto nechat v lednici odpočinout

směs másla,medu,cukru a ořechů opražit

připravené pláty-s ořechy a bez

uvařený krém

krém vyšlehaný s máslem

hotový medovník

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

cherrycake 16. 4. 2014, 13:51
(Y)
Mach 30. 7. 2009, 18:31
Taky dělám,je hned snězený (clamp) (clamp) (clamp)
saron 30. 7. 2009, 18:25
(Y)Milujem tuhle buchtu. Můžu jí dělat pořád (L)
Turkyně 30. 7. 2009, 22:41
@saron :-) :-)Děkuju Šárko! (L)To jsme na tom stejně! :-D (hello)
judytta 24. 7. 2009, 20:04
Taky ho dělám a užn jsem ho dlouho nedělala, dík za inspiraci. Je vynikající. (Y)
Ilonáček 24. 7. 2009, 14:36
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Vlasta V. 24. 7. 2009, 14:16
taky dělám,jsou hned (zajic) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
wWendy 24. 7. 2009, 12:41
vypadá báječně (clamp) (Y)
petulen 26. 7. 2009, 8:42
@wWendy U nás tomu říkáme Meďák,jednou jsem je udělala a už je dělám na kteroukoli akci,vždycky se po nich jen zapráší,vynikající jsou tak tři dny uleželé. |:o)
Turkyně 28. 7. 2009, 15:04
@petulen ;-)Peťo,u nás by tři dny uležet nestihly ani náhodou! :-D (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie