Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Recept na domácí chlebík - ať se vám taky tak podaří:-)

0.0
Recept na domácí chlebík - ať se vám taky tak podaří:-)

Potřebné ingredience

sůl: 1 lžička droždí: pytlíček sušeného droždí mouka hladká: 500 g cukr krupice: 1 lžíce olej olivový: 100 ml voda: 200 ml kmín stroužek jemně nakrájeného česneku

Postup přípravy

Těsto klasicky zaděláme. Tedy udělámě kvásek vlažná voda+cukr+droždí+troška mouky. Asi po 5-10 minutách vmícháme olej, mouku a sůl(musí být rozmíchaná v trošce mouky, aby se kvasnice nezarazily). Pak necháme v teple vykynout asi 3/4 hodiny až hodinu. Následně vypracujeme v bochánek a ještě chvilinku necháme kynout. Pak chlebík potřu po vršku olivovým olejem a dám do mírně vyhřáté trouby a pozvolna peču asi 40 minut. Mně hodně trouba peče od spoda, tak tam dám ještě na dno trouby jeden plech na pečení - ale toto je individuální. Záleží jak vám trouba peče.
Pro zpestření dávám někdy místo česneku cibuli, někdy nasypu slunečnicová semínka. Jindy zas dám ČESNEK A PROVENSÁLSKÉ KOŘENÍ (asi 1 polévková lžíce), což máme úplně nejraději :-) Krásně pak voní....
Přidáním žitné mouky do kvásku získáte taky bezva obměnu. Chleba není pak tak světlý.

Celý

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 7. 9. 2016, 9:45
(Y)
Kuřátková 9. 9. 2016, 11:42
@Nadys (F) (L)
Evula.U 6. 9. 2016, 21:07
(Y) (Y)moc hezky rez chleba (clamp)
Kuřátková 7. 9. 2016, 8:29
@Evula.U (F) |:o) (L)
janulka44 4. 2. 2010, 9:56
ahojky mám dotaz-mohu udělat tento chléb v domácí pekárně *-)
Kuřátková 4. 2. 2010, 15:01
@janulka44 Jani, dělám ho normálně pekárnu nemám. Jedině vyzkoušet, ale říkám si, že by to snad nevadilo ho udělat v pekárně *-) :-) (Y)
inulína 1. 2. 2010, 14:00
Chlebík vypadá pěkně, jen by mě zajímalo kolik můžu dát klasického droždí (v kostce), celou kostku nebo půlku? Sušené droždí neznám právě :-$
pěčule 4. 2. 2010, 10:43
@inulína Ingrid, celá kostka droždí je na 1kg mouky...Monika
inulína 9. 2. 2010, 12:33
@pěčule Děkuji :-) Já zas až tak často kynuté těsto nepeču, tak nemám přehled :-$ ;-) :-$ (F) (F) (F)
Kuřátková 4. 2. 2010, 9:43
@inulína Ingrid, viděla bych to podle množství mouky tak na 30 g z klasického droždí :-$ Krásný den Libča :-p (F)
barewica 15. 11. 2009, 11:56
Ahoj Libuško,tak těsto úplně super,zrovna jsem ho vytáhla z trouby.Nádherně voní |:o) (Y).A myslím že ta změna oleje vůbec ničemu nevadí. ;-) Moc děkuji za receptík [A] (clamp).Jen jsem ho pekla skoro 3/4 hodiny na 175 stupnů. *-)
Kuřátková 16. 11. 2009, 13:21
@barewica Evčo, jste šikulka (clamp) Mně ta naše trouba pálí jako blázen, takže musím hrozně opatrně, abych to neměla spálené a dospod ještě dávám jeden plech. Jsem ráda, že se můžu o tento receptík podělit. [A] Mějte se krásně a zase třeba někdy Libča (L)
barewica 13. 11. 2009, 21:51
CHtěla jsem se zeptat,je jedno když tam dám slunečnicový olej místo olivového?Abych náhodou něco nepokazila.Ale mám na něj děsnou chut :-) [A]
Kuřátková 14. 11. 2009, 14:08
@barewica Evi, já myslím, že by se nemělo stát vůbec nic. Pro někoho může být obyčejný olej i chutnější než ten olivový - má specifické aroma, takže nemusí každému sedět. Klidně bych to zkusila. Písněte pak, jak to dopadlo, sama jsem zvědavá. Děkuju za komentářek Libča (H) |:o)
Ilonáček 11. 11. 2009, 14:53
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Kuřátková 11. 11. 2009, 14:56
@Ilonáček (Y) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie