Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

VÝBORNÝ CHLEBA V ŘÍMÁKU

0.0
VÝBORNÝ  CHLEBA V ŘÍMÁKU

Potřebné ingredience

Půl kvasnic , 500 ml vody, 500 g hl. mouky, 300 g žitné mouky chlebové, drcený kmín, trochu octa, sůl, troška cukru

Postup přípravy

DO MISTIČKY SI ROZDROBÍM DROŽDÍ, OHŘEJU VODU, POLOVINOU VODY ZALIJU KVASNICE, PŘISYPU TROŠKU CUKRU A NECHÁM VZEJÍT KVÁSEK. DO MÍSY SI NACHYSTÁM MOUKY A PROMÍCHÁM JE. VLIJU TAM KVÁSEK, PŘIDÁM ZBYTEK VODY, KMÍN, TROCHU OCTA A SŮL. ZADĚLÁM TĚSTO. ŘÍMSKÝ HRNEC VYMAŽU MÁSLEM A DÁM DO NĚJ TĚSTO ZFORMOVANÉ DO ŠIŠKY. NAPUSTÍM SI DO DŘEZU CO NEJTEPLEJŠÍ VODU A ŘÍMSKÝ HRNEC I S TĚSTEM VEVNITŘ VLOŽÍM DO TÉ TEPLÉ VODY A NECHÁM 30 MIN, NAKYNOUT. POKLICI OD ŘÍMSKÉHO HRNCE NAMOČÍM TAKY DO TEPLÉ VODY DO UMYVADLA. ASI ZA 25 MIN ZAPNU TROUBU NA HORKOVZDUCH NA 200 C. DO VYHŘÁTÉ TROUBY DÁM ŘÍMÁK S CHLEBEM A PŘIKRYJU POKLICÍ. TAKHLE PŘIKRYTÉ PEČU 45 MIN., POTÉ ODKLOPÍM, CHLEBA POTŘU VODOU SE SOLÍ, ABY SE VYTVOŘILA KŮRČIČKA A NECHÁM DOPÉCT JEŠTĚ ASI 10 MIN. VYTÁHNU Z TROUBY, JEŠTĚ CHVILKU NECHÁM VENKU V HRNCI A PO CHVILCE CHLEBA VYJMU. MÁME HOTOVO!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

verusskkaa 7. 3. 2010, 14:51
tak jsem včera pekla chlebík v hrnci a super super super byl výbornej. děkuji za super recept (Y) :-) (Y) :-) (Y) :-) (Y) :-)
Ilonáček 20. 1. 2010, 19:57
římák nemám v čem tedy mohu péci???? (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
mehlo 21. 1. 2010, 20:54
@Ilonáček Ahojky! klidně na plechu, akorát tam se mi nepodařilo, aby ten chleba šel do výšky, byla z toho taková placka. Můžeš zkusit taky třeba formu na biskupský chlebíček, ale tam se ti to nevejde celý. hodně zdaru, ať se podaří (Y)
Ilonáček 22. 1. 2010, 23:51
@mehlo takže klidně i ve formě na dort????!!!!!díky (hello) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie