Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Hraběnčiny řezy II.

0.0
Hraběnčiny řezy II.

Potřebné ingredience

400g polohrubé mouky,100g cukru,250g másla(jaký koli tuk),4žloutky,1/3prášku do pečiva
Náplnˇ:500g měkkého tvarohu,cukr podle chuti,vanilkový cukr,1-2lžíce škrobu,trochu mléka,merunˇky nebo broskve(můžou být i kompotované)

Postup přípravy

Z mouky,cukru,másla,vajec a z prášku do pečiva zaděláme na vále těsto,které rozdělíme na tři díly a dáme tak na půl hodinky do ledničky odležet...mezitím si připravíme náplnˇ.tvaroh,cukr vanilkový cukr,škrob smícháme do hromady..přidáme trochu mléka,aby tvaroh byl vláčný a vymýchaný do hladka...na vymazaný a vysypaný plech nastrouháme dva díly těsta,který pak rukama umačkáme..na to potřeme tvaroh a pokladame ovoce..nahoru nastrouháme třetí díl a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C..po 10minutách stáhneme troubu a počeme do zlatova,ale nesmí to být hnědé..koláč je lepší světlí...po vychladnutí doporučím dát do ledničky aby byl studený..v lednici vydrží třeba 4dny...je velice famozní..můžeme se po něm utlouct...Přeji dobrou chut...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie