(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Moravské koláče
Potřebné ingredience
25g droždí, 50g cukr moučky, 250ml mléka, 500g polohrubé mouky, špetka soli, 2 vejce, 200ml oleje, 1 vejce na potření. Náplň: 500g měkkého tvarohu, 100g cukr moučky, 1 sáček vanilkového cukru, 1 žloutek, 1 lžíce rumu (nabo aroma), 50g rozinek, švestková povidla Drobenka: 125g tuku, 100g hrubé mouky, 60g cukr krupice.
Postup přípravy
Droždí rozdrobíme do mísy a rozmícháme se lžící cukr moučky, třetinou vlažného mléka a dvěma lžícemi polohrubé mouky.Kvásek necháme na teplém místě nakynout. Do mísy prosijeme zbylou mouku, přidáme zbytek cukru, špetku soli, vejce, vykynutý kvásek a zbylé vlažné mléko.Lehce propracujeme a přidáme olej.
vypracujeme tužší těsto a necháme ještě asi 40min. kynout na teplém místě.
Pak znovu propracujeme a vytvarujeme bochánky(koláčky), které ještě necháme 20 min. kynout.
Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh smícháme s cukrem, žloutkem, rumem a rozinkami.
Hotovou náplň rozetřeme do středu nakynutého bochánku, okraje přeložíme dovnitř a přitiskneme k sobě (náplň vlastně zabalíme dovnitř).
Bochánky položíme spojem dolů na vymazaný plech a necháme ještě kynout. Potom ve středu vytlačíme jamku (já dělala dnem skleničky), potřeme rozšlehaným vejcem a do jamky rozetřeme povidla, nebo tvaroh.
Nakonec posypeme drobenkou, kterou jsme zpracovali z tuku na pečení, hrubé mouky a krupicového cukru.
Pečeme v předehřáté troubě při 180st., přibližně 30 min.
DOBROU CHUŤ !!!
┊ ┊ ┊ ★
┊ ┊ ★
┊ ★
★
vypracujeme tužší těsto a necháme ještě asi 40min. kynout na teplém místě.
Pak znovu propracujeme a vytvarujeme bochánky(koláčky), které ještě necháme 20 min. kynout.
Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh smícháme s cukrem, žloutkem, rumem a rozinkami.
Hotovou náplň rozetřeme do středu nakynutého bochánku, okraje přeložíme dovnitř a přitiskneme k sobě (náplň vlastně zabalíme dovnitř).
Bochánky položíme spojem dolů na vymazaný plech a necháme ještě kynout. Potom ve středu vytlačíme jamku (já dělala dnem skleničky), potřeme rozšlehaným vejcem a do jamky rozetřeme povidla, nebo tvaroh.
Nakonec posypeme drobenkou, kterou jsme zpracovali z tuku na pečení, hrubé mouky a krupicového cukru.
Pečeme v předehřáté troubě při 180st., přibližně 30 min.
DOBROU CHUŤ !!!
┊ ┊ ┊ ★
┊ ┊ ★
┊ ★
★
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
3. 5. 2010, 21:58
Janina0507
(upraveno)
5. 5. 2010, 9:45
@Ilonáček