Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kuřecí prsa ve slaninovém kabátku

0.0
Kuřecí prsa ve slaninovém kabátku

Potřebné ingredience

2 prsní řízky, 4 plátky libové anglické slaniny, 4 mrkve,1 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru, 1 lžička hořčice,3 lžíce citrónové šťávy, 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Postup přípravy

Tento recept je upravený z časopicu Katka nejlepší recepty tak, aby tento vynikající receptík mohly vyzkoušet i kojící maminky.
Mrkve oškrábeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo(použila jsem na struhadle boční stranu - dva úsměvy, můžete ale pro měkčí variantu si nastrouhat mrkvičku na velkých okách). Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Připravené suroviny smícháme v míse spoleně s cukrem, hořčicí, citrónovu šťávou a olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme.
Troubu nahřejeme na 180 st. - horkovzdušnou. Kuřecí prsa naklepeme, popřípadě jestli jsou hodně velké rozřízneme podelně na půl. Maso okořeníme dle libosti. Já použila adžiku, ale stačí sůl a pokapat trošku citrónovou šťávou. Pak každý řízek zabalíme do anglické slaniny.
Do zapékací misky dáme připravenou a ochucenou mrkev, položíme maso a pečeme 20 minut.

V posledních pěti minách můžeme přidat cherry rajčátka v celku.Kuřecí maso je hodně suché, proto jsem svému muži udělala porci z vepřové panenky. Ale když každý kousek masa napíchnete společně s mrkví, tak si určitě pochutnáte a maso se vám nezaklíní v krku.

Dobrou chuť.

Porce obsahuje 310 kcal, 13 g tuků a 17 g sacharidů.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie