Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 30 návštěvníků)

jak se mi povedl medovník od Marcelky

0.0
jak se mi povedl medovník od Marcelky

Potřebné ingredience

Marcelko, ještě jednou díky. Byl úžasný

Postup přípravy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto:
15 dkg Hery (nebo jiného tuku),
1 hrnek cukru,
3 lžíce medu.
To se má rozpustit na párou, já dělám normálně v hrnci na plotně,stejně se to míchá,tak se s tím nic nestane.
Až se vše rozpustí, tak se přidá:
2 celá vejce,
2 a půl hrnku hl.mouky a 1 lžička jedlé sody.
Vše se promíchá, vznikne takové lepkavé těsto, které vyklopíme na vál a dál s ním pracujeme-viz.dole.
Na krém:
1 SALKO uvařit do 3/4 stále ponořené ve vařící vodě asi 1,5 hodiny.
1 celé máslo,
1 karamelový nebo smetanový puding,
méně jak 1/2 litru mléka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Předem si uvaříme plechovku SALKA a hustější puding než klasický z půl litru mléka.
Vše pak dáme dohromady a vyšleháme do krásného hladkého krému s 1 celým máslem.

Ze všech ingrediencí zpracujeme na vále těsto. Musí se ale dost podsypávat ještě moukou, míra na ty hrnečky je docela zcestná. Počítejte s více mouky.Těsto je pak krásně hladké, něco jako na perníčky.Pak ho dáme odležet do lednice (stačí tak na 10-15 minut) a pak už jen vyvalujeme a vyvalujeme, vykrajujeme velké placky (já vykrajuju mísou) a dáváme na papír. Můžeme i vyvalovat rovnou na peč.papíře a pak jen přenášet na plechy. Já si vše připravím, zbytky těsta taky vyválím a upeču - to je pak důležité na tu posypku!, ty se pak rozšmelcujou v robotu - to vidíte taky na fotce.

Pak všechny ty placky upeču, vypadá to u nás jako v pekárně, ale jde to rychle. Placky si hnedka přendavám na alobal nebo pečící papír a dávám na sebe.Před potřením krémem je zlehka potřu nebo pokapu rumem (když nemám rum,tak potírám vaječným koňakem,ten je u nás vždycky), může se potírat ale třeba i šťávou nebo nějakým sirupem či uvařenou kávou.
Pak prokládáme placky krémem, na jeden medovník dávám tak 5-6 placek, jak se mi povedou silné. Povrch a boky medovníku taktéž potřeme krémem a posypeme hustě posypkou,kterou jsme si udělali rozemletím či rozdrcením zbytků upečeného těsta nebo i nějaké nepovedené placky, celý medovník dáme do lednice a vydržíme alespoň 2 dny a 2 noci, chutě se prolnou, placky se natáhnou od krému, rozložení a pokud to opravdu alespoň dva dny vydržíme, pak odměnou je nám velmi dobrá lahůdka, která se rozplývá na jazyku. Skladujeme v lednici!
Dobrou chuť!

Většinou, pokud už se do tohoto pečení pustím, tak dělám z dvojité dávky, peču placky jak o závod, slepím si jen jeden velký medovník nebo dva menší a ostatní placky schovám proložené alobalem nebo pečícím papírem,aby se neslepily a uchovávám zakryté někde ve spíži. Vydrží dlouho, pěkně se rozleží, takže jsou pak ještě měkčí a po naplnění se může medovník okamžitě konzumovat.

medovníček v celku

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kikina1 13. 3. 2009, 6:27
Jejda, holky, děkuju moc za chválu, ani jsem nevěděla, že ho tu ode mne máte. Paní Blanko, já jsem recepty opravdu všechny smázla,protože jsem si je dala na svou webovou stránku :-$ Mějte se hezky a ať se medovník povede (hello) (F) Marcela
Bubalka 20. 2. 2008, 13:47
Konečně jsem našla medovník jak má být....paní od které jsem to dělala smázla receptík a ty ostatní zde na MMB *-) takže-děkuji (L)
Hanali 21. 2. 2008, 18:12
@Bubalka není zač. Tento medovníček je fakt super (zajic)
Koblížci 24. 10. 2007, 19:17
Tam nejsou nikde oříšky,, Já myslela,že v medovníku mají být??
7jak 2. 10. 2007, 13:24
Dobrý den, Hanko (child1)Ja sem taky přednedávnem delala medovník podle marcelky a máte pravdu, že s těstem se pracovalo bez problému. Zatim je tento nejlepší jaký sem kdy vyskoušela.Doma se po nem jen (zajic) (smich) Přeju všem hezlý den Alžbeta (hello)
Hanali 1. 10. 2007, 18:14
Omlouvám se, ale byla jsem nakoupit. Ale Helenka to našla. Medovník je opravdu super a s těstem se dobře pracuje. Doporučuji. Zkoušela jsem hodně receptů na Medovník, ale tenhle je pro nás nejlepší. (zajic)
Sarka76 1. 10. 2007, 17:40
Dobrý den p.Haničko, nemohla by jste mi prosím poslat recept na medovník od Marcelky? Nemůžu ho najít........Děkuji moc....Šárka :-$
Zrušený účet 1. 10. 2007, 17:53
@Sarka76 Já jsem našla medovník od Marcely K.(Kikina1) ID 13589 a opsala jsem si jej. Tak snad je to on. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie