Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

záhorácký závitek

0.0
záhorácký závitek

Potřebné ingredience

4 plátky vepř. krkovice, kysané zelí, 15 dkg anglické slaniny, cibule, sůl pepř, kmín, olej, popř. hořčice

Postup přípravy

Vepř. plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme, pokmínujeme a potřeme hořčicí (nemusí být). Na zpěněné cibulce si orestujeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, na kterou vložíme kys. zelí a necháme prohřát. Tuto směs dáme na každý vepř. plátek, zavineme (můžeme spíchnout párátkem, jehličkou), dáme do pekáče s trochou oleje, podlijeme malinko vývarem nebo vodou a pečeme v troubě do změknutí, asi tak 45-60minut (podle velikosti a síly plátků). Jestliže nám zbyde směs ze zelí a anglické, tak samozřejmě nevyhazuji, ale přidám to do pekáčku k masu, obzvlášť je chutná šťáva ze zelí. Jako přílohu dělám vařený brambor. Je to šťavnaté a chutná moc dobře. Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie