Džuveč II.-MOOOC DĚKUJI JANIČCE HAMELOVÉ

Potřebné ingredience
Ingredience 900 g Vepřové maso Plecko 10 ks Paprika - zelená 6 ks Rajčata Velká 2 ks Cibule 1 ks Rajčatový protlak 5 stroužek Česnek 1 lžička Paprika - sladká Pepř Sůl Slunečnicový olej 200 g Rýže
Postup přípravy
Na velký pekáč se dá olej, na nudličky pokrájené papriky a na kousky pokrájená rajčata. Po chvilce dušení se přidá česnek, rajský protlak a směs se nechá chvilku dusit. Pokud je maso poloměkké, přidá se do této směsi spolu s opranou rýží, zalije se asi 3/4-1 l vody a dá se do trouby dusit až je rýže měkká.
Podává se s chlebem. Rýže zvětší svůj objem asi 3x. Množství přidávané vody závisí na dužnatosti paprik a rajčat.

MASO CIBULE,JÁ MÁM 500G MASA

ORESTOVAT CIBULI,MASO

PŘIDAT PAPRIKU,SUL,PEPŘ

NA OLEJ DO PEKÁČKU PAPRIKU

NA PAPRIKU RAJČATA

PODUSIT

PŘIDAT ČESNEK,PROTLAK

K PODUŠENÉ ZELENINĚ DÁT POLOMEKKÉ MASO

PROMÍCHAT

DÁT PROPRANOU RÝŽI

PROMÍCHAT

PODLEJT A DÁT ZAPEKAT DO MĚKKA,VELKÁ BAŠTA
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

























