Running SUSHI
Potřebné ingredience
Suroviny na sushi- sushi rýže,nori řasa, avokádo,okurek,losos atd. Rýžový ocet. Sójová omáčka. Suroviny na polévku Pho Ostatní viz.postup.
Postup přípravy
Domácí running SUSHI. Děti nadšené. Na malé talířky a misky servírujeme: - sushi - různé druhy - zákusky (cheesecake, medovník, punčovy řez atd.) - polévka Pho - banán…
Sauerbraten _ výborné bavorské jídlo
Potřebné ingredience
Doba přípravy cca 30 minut / Doba odpočinku cca 5 - 7 dní / Doba vaření cca 2 hodiny 30 minut Na marinádu: 1 kus celeru 1 velká mrkev 2 m velká cibule 2 stroužky česneku 2 hřebíčky 2 bobkové listy 10 kuliček pepře 5 plodů jalovce Sůl Cukr 400 ml červeného vína 200 ml červeného vinného octa 1,2 kg hovězího masa ( plec nebo kýta) Na pečení masa: 2 lžíce tuku 2 cibule 2 lžíce medu 200 ml vývaru 100 g perníku na strouhání 4 lžíce rozinek
Postup přípravy
V první řadě je potřeba maso naložit 5 dní postačí ve vakuumovém stavu, nebo 7 dní ve volně naloženém stavu K naložení nakrájíme nahrubo kořenovou zeleninu (mrkev, celer,…
Klöße _ bramborový knedlík od babičky
Potřebné ingredience
Doba přípravy cca 30 minut / Doba vaření cca 20 minut 500 g brambor , uvařených až do "rozvaření" 100 g škrobové moučky (pšeničný nebo bramborový škrob) 1 žloutek 1 lžíce másla sůl muškátový oříšek
Postup přípravy
Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a uvaříme. Necháme trochu vychladnout a prolisujeme lisem. Dochuťte solí, máslem a muškátovým oříškem. Vmícháme vaječný žloutek a škrob. …
Bavorský houskový knedlík od babičky- Semmelknödel
Potřebné ingredience
Doba zpracování: cca 20 minut / Doba vaření: cca 20 minut 6 housek, alespoň 1 den staré 3 lžíce nasekané petrželky _ kdo nemá rád, tak jí dávat nemusí 10 g másla 1 jemně nakrájená cibule 250 ml mléka 3 vejce Sůl a pepř případně strouhanku k lepšímu spojení těsta
Postup přípravy
Housky nakrájejte na tenké plátky. Nakrájenou petrželku a cibuli velmi krátce orestujte na másle, ale nenechte je obarvit, poté přidejte k nakrájené housce.. Zahřejte mléko …
Jednoduché noky
Potřebné ingredience
400 g polohrubé mouky, 1 vejce, 100 g hery, sůl, mléko
Postup přípravy
Do misky dáme mouku, osolíme, přidáme vejce, rozpuštěný tuk a promícháme. Postupně přiléváme mléko a promícháváme až vznikne hladké těsto o trochu řidší než na buchty - aby z něho…
Bramborové knedlíky
Potřebné ingredience
500g brambor, 250g krupičky, 1 vejce, 1/2 lžičky solamylu, 1 zarovnaná lžička soli do těsta, 1 vrchovatá lžička soli do vody na vaření knedlíků
Postup přípravy
Uvařené brambory ještě teplé oloupeme. Nastrouháme 1/2 na jemném struhadle, 1/2 na hrubém struhadle, smícháme s krupicí, vejcem, solamylem, solí a zpracujeme pevné těsto. Utvoříme…
Kuře na moravance
Potřebné ingredience
3 líce plnotučné hořčice rybízový džem 1 lžíce Kuře
Postup přípravy
Kuře obalíme hořčicí a džemem. Zalijeme moravankou a přidáme máslo. Pečeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Tvarohové knedlíky s ovocem
Potřebné ingredience
5 dkg cukru 5dkg mála 1vejce 20 dkg pol. mouky 1 tvaroh
Postup přípravy
Cukr utřeme s máslem. Přidáme ostatní suroviny a zpracujeme těsto. Plníme ovocem a vaříme v osolené vodě. Knedlíku je asi 12ks. Můžeme použít i vaničkový tvaroh.
Pečené maso trošku jinak
Potřebné ingredience
Vepřové maso Česnek Cibule Olej Sůl Pepř Mletý pepř Rajčatový protlak Zelí Bramborové knedlíky
Postup přípravy
Maso si nakrájíme buď na větší kostky nebo hrubší plátky. Nakořeníme vším kořením kromě rajského protlaku. Pečeme do změknutí pod alobalem. Poté zamícháme opatrně rajský protlak a…
Houbová omáčka z pomazánkového másla
Potřebné ingredience
4-5 hrstí sušených hub 4-5 lžic jemně strouhaného celeru 150-200 g pomazánkového másla (bez příchutě) 1 cibule 1 lžíce másla 1 lžíce hladké mouky cca 2 hrnky vývaru 4-5 kuliček nového koření 1 bobkový list sůl bílý pepř
Postup přípravy
Houby hodinu předem namočíme do mléka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpuštěném másle. Přidáme celer a koření s listem. Chvíli restujeme, až se vše rozvoní a zasypeme plnou…