Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
Pikantní rajčatové čatní se zázvorem petrželí a bazalkou

Pikantní rajčatové čatní se zázvorem petrželí a…

Potřebné ingredience

2,75 - 3 kg rajčat, 1 kg bílé cibule, 500 g červené cibule, 5 polévkových lžic octa balzamiko, zázvor - množství dle toho jak moc ostré máte rádi, 2 lžíce soli, větší svazek bazalky, větší svazek petržele (toto množství mi vyšlo na 9 skleniček 375 ml od např. kunovjanky nebo od hořčice)

Postup přípravy

z receptů na zpracování rajčat na internetu jsem si nemohla vybrat, tak jsem experimentovala a výsledek můžu doporučit:rnrajčata a cibuli nakrájíme - rozvaříme ve velkém hrnci,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecký koláč

Linecký koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 500 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 250 g Hery, 3 vejce, 1 prášek do pečiva; Jablková náplň: 1 a 1/2 kg nastrouhaných jablek, 2 vanilkové pudingy, 2 vanilkové cukry, 10 lž. cukru.

Postup přípravy

Zpracujeme těsto a dáme do lednice odpočinout.
Zatím uděláme jablkovou náplň smícháním všech surovin.
2/3 těsta rozválíme na tukem vymazaný plech s vyšším okrajem. Na…

Zobrazit více...
DORTY
Čokoládový s makronkami

Čokoládový s makronkami

Potřebné ingredience

kakaový korpus, pařížská šlehačka, banány, ganache, makronky, čokotyčinky

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
DORTY
Svatební s fréziemi

Svatební s fréziemi

Potřebné ingredience

spodní a vrchní patro: světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, jahody; střední patro: kakaový korpus, pařížská šlehačka, banány; smartflex velvet, jedlá krajka, cukrová hmota na květy

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VIŠŇOVÉ KOLÁČKY se žloutkovým krémem

VIŠŇOVÉ KOLÁČKY se žloutkovým krémem

Potřebné ingredience

1 baliček domácího listového těsta, 1 vejce na potření, višňový džem, vanilkový cukr na posypání. Suroviny na krém: ½ l mléka, 60 g hl. mouky, 2 žloutky, 50 g jemného krystalového cukru.

Postup přípravy

Předem si připravíme žloutkový krém - v části mléka rozšleháme cukr, žloutky a přivedeme do varu.
Za stálého míchání přidáme dobře rozmíchanou mouku ve zbytku mléka a uvaříme…

Zobrazit více...
DORTY
NAROZENINOVÝ DORT S KYTIČKOU

NAROZENINOVÝ DORT S KYTIČKOU

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS PIŠKOTOVÝ VANILKOVÝ
KRÉM KARAMELOVÝ + SMETANOVO MASCARPONOVÝ
ZKARAMELIZOVANÉ MLETÉ VLAŠSKÉ OŘECHY: na obsypání boků dortu
BÍLÝ KRÉM S BÍLOU ČOKOLÁDOU +…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLKOVÝ KŘEHKÝ KOLÁČ - výborný

JABLKOVÝ KŘEHKÝ KOLÁČ - výborný

Potřebné ingredience

Těsto: 600 g hladké mouky, 150 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, trošku citronové kůry, 1 vejce, 250 g Hery, 50 g zakysané smetany nebo 5 lžic sladké smetany nebo 5 lžic mléka. Náplň: 1 kg nastrouhaných jablek, cukr dle chuti, vanilkový cukr, skořice, rozinky, citronová kůra. Dále: 1 vajíčko na potření nebo čokoláda

Postup přípravy

Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Na vále zpracujeme těsto a rozkrojíme ho na 2 stejné kousky. Těsto nemusí odpočívat, dobře se s ním pracuje. Plech 30 x 40 cm vytřeme…

Zobrazit více...
DORTY
Klavír a pánský dort s doutníky

Klavír a pánský dort s doutníky

Potřebné ingredience

5 vajec,300g mouky dávám půl polohrubé a půl hladké,200 g pískového cukru,1 dcl vody,1 dcl oleje,1 prášek do pečiva,1 vanilkový cukr,citronová kůra. krém :1 a 1/2 másla,vanilkový pudink,čokoláda na vaření 250 ml mléka. 1 plechovka mandarinek,meruňkovou marmeládu.

Postup přípravy

Ušleháme sníh z bílků,potom vyšleháme žloutky s cukrem a pomalu přišlehávám vodu do pěny.Pak uberu obrátky a zašlehám olej,přidáme promíchané mouky s práškem do pečiva.
Do…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Lesní kuře

Lesní kuře

Potřebné ingredience

kuře, 4 stroužky česneku, 1 velká cibule, hrst sušených lesních hub, sůl, drcený kmín, tymián, máslo na vymazání hrnce, na zahuštění 1 lžíce kukuřičného škrobu + 50 ml vody, na dochucení na talíři čtyřbarevný pepř + zelená petrželka

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- kuře rozpůlit, nebo naporcovat na jednotlivé díly
- cibuli pokrájet na půlkolečka
- česnek pokrájet na plátky
- houby namočit do vody (do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dezert s kokosovým krémem a Pedro bonbonky

Dezert s kokosovým krémem a Pedro bonbonky

Potřebné ingredience

2 lžíce nakrájených mandlírn400 g vychlazeného kokosového mléka z plechovky rn1 mango nakrájené na plátkyrn1 balíček Pedro Hambáčern½ hrnečku malin (nebo borůvek či jahod)

Postup přípravy

Plechovku s kokosovým mlékem otočíme směrem dolů a odlijeme kokosové mléko. Zbyde nám kokosový krém, který dáme do mixéru a mixujeme po dobu jedné až dvě minuty dohladka. Pokud by…

Zobrazit více...

Kategorie