Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Velikonoční mazanec, bochánek

Velikonoční mazanec, bochánek

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky,100 g moučkového cukru a stejné množství másla, lžíce sádla, 2 žloutky, špetka soli, 40 g droždí (nejlepší je vážené z pekárny), 3/16 litru mléka, půlku sáčku vanilkového cukru, nastrouhaná citronová kůra a 30 gramů nadrobno nakrájených mandlí do těsta a 20 g na ozdobení, 50 g v rumu namočených rozinek, rozšlehané vajíčko na pomazání

Postup přípravy

Do misky dám kvasnice, posypu lžičkou moučkového cukru, kvasnice se rozpustí, přiliju trochu vlahého mléka a lžíci mouky a udělám kvásek. Mezitím rozpustím máslo a sádlo, nesmí…

Zobrazit více...
DORTY
Land Rover II

Land Rover II

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Drobenkový koláč s tvarohem a malinami/borůvkami

Drobenkový koláč s tvarohem a malinami/borůvkami

Potřebné ingredience

Drobenka: 250 g polohrubé mouky 100 g másla 100 g cukru 1 vejce 1/2 prášku do pečiva Tvarohová vrstva: 250 g tvarohu - nejlépe z vaničky ale můžete i v pozlátku, akorát se hůř roztírá na koláč, 1 vejce 1 vanilkový cukr cukr (podle chuti a podle sladkosti ovoce) Ovoce jaké máte rádi, já dělala malinový a s borůvkami

Postup přípravy

Smícháme všechny přísady a uděláme drobenku. Odebereme 2/3 a natlačíme do vymazané, vysypané koláčové formy. Můžete dát i na papír na pečení. Stačí tenčí vrstva. Na ni vylijeme či…

Zobrazit více...
DORTY
***NAROZENINOVÝ - čokoládový***

***NAROZENINOVÝ - čokoládový***

Potřebné ingredience

..tak jsem také vyzkoušela letošní trend - "puflíky" :-) jen navrchu mám zrcadlovou polevu, také zkouška a nic moc-mázla jsem si to těsně před předáním, ale nikdo si nevšiml, nebo spíš nekomentoval :-)) oslavenci se líbil i chutnal a to je důležité

RÝŽE A TĚSTOVINY
Tarhoňa se slaninou, žampiony a sušenými rajčaty

Tarhoňa se slaninou, žampiony a sušenými rajčaty

Potřebné ingredience

200 g tarhoni (v suchém stavu ´u nás množství pro 4-5 lidí), slanina (je možné přidat i různé zbytky masa), žampiony, sušená rajčata, cibule, olej na orestování tarhoni, 2 lžíce oleje na orestování slaniny a žampionů (pokud máte rajčata v oleji, dejte ten), lžička sladké papriky, špetka uzené papriky, sůl, bílý pepř, bylinky na ozdobení (lahůdková cibulka, petržel, bazalka...)

Postup přípravy

Tarhoňu restovat na 2 lžících oleje, až se začne barvit do růžova.
Jakmile začne chytat růžovou barvu, přidat papriku + uzenou papriku, rychle zamíchat a hned přilít horkou…

Zobrazit více...
DORTY
Lord of the Rings - Glum

Lord of the Rings - Glum

Potřebné ingredience

Čokoládový korpus, čokoládový krém višně v gelu, burizovová hmota, K2 a WI, váha 3,5 kg

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
DORTY
Lego friends

Lego friends

Potřebné ingredience

Korpus mramor, tvarohový krém jahody borůvky, váha 3,5 kg

Postup přípravy

WW

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový olivový chléb

Kváskový olivový chléb

Potřebné ingredience

100 g pšeničného kvásku, 1⁄2 lžičky cukru, 2 lžičky soli (8 g), 1 lžička sušeného oregana, 40 g olivového oleje, 200 g vody, 380 g pšeničné chlebové mouky, olivový olej na potření chleba

Postup přípravy

(Tento recept je z Kváskové kuchařky Jany Berkové.)


Ze všech surovin vypracovat těsto a nechat ho vykynout (cca 1-2 hodiny).

Po vykynutí těsto rozděli na dvě…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový škvarkový chléb

Kváskový škvarkový chléb

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 20 g žitného kvásku, 100 g žitné chlebové mouky, 100 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 240 g vody, 300 g pšeničné chlebové mouky, 100 g hladké pšeničné mouky, 2 lžičky soli, drcený kmín, 2 hrsti škvarků

Postup přípravy

(Tento chléb je z kuchařky Ruce v mouce od Ivy Trhoňové.)


Den předem rozkvasit kvásek:
- smíchat kvásek + vodu + mouku, přikrýt a nechat kvasit cca 12 hodin při…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový pšenično-žitný chléb

Kváskový pšenično-žitný chléb

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 2 lžíce žitného kvásku, 140 g celozrnné žitné mouky, 160 ml vody; * DÁLE DO TĚSTA: 600 g pšeničné chlebové mouky, 330 ml syrovátky, 1 lžíce drceného kmínu, 3 lžičky soli (tzn. cca 12 g)

Postup přípravy

Den předem rozkvasit kvásek:
- smíchat kvásek + vlažnou vodu + mouku, přikrýt a nechat kvasit cca 12 hodin při pokojové teplotě

2. den - dokončení
K rozkvasu přidat …

Zobrazit více...

Kategorie