Ořechové válečky
Potřebné ingredience
200g másla, 250g hladké mouky, 90g moučkového cukru, 110g mletých ořechů
Postup přípravy
Vypracujeme křehké těsto, necháme v lednici odležet. Uválíme váleček, nakrájíme na kousky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10min.
Kváskový pita chleba
Potřebné ingredience
140g vody, 1 lžíce kvásku, 10g olivového oleje, 250g pšeničné mouky (chlebové, pizza), 5g soli
Postup přípravy
V robotu uhněteme těsto (cca 4 minuty). Těsto dáme do mísy vytřené olejem, zakryjeme a necháme 20 - 24 hod. při pokojové teplotě kynout (po 12 hodinách dvojnásobek, po 24 hodinách…
Vláčná přesnídávková bábovka
Potřebné ingredience
300g špaldové hladké mouky, 70g žitné celozrnné mouky, 65g hodně měkkého másla, sůl, 2 vejce, 30g kakaa, 120g oleje, 100g cukru, 1 a 1/2 lžičky jedlé sody, 550 - 600g přesnídávky (jablečného pyré). Poleva: 50g třtinového cukru, 50g másla, 60g šlehačky, sůl, cca 65g moučkového třtinového cukru
Postup přípravy
šleháme máslo a cukr, přidáme olej, nakonec vejce. Ke směsi střídavě zašleháváme moučnou směs (mouka, kakao, soda, sůl) a přesnídávku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-170°C …
ŽIDOVSKÝ MEDOVNÍK podle Alberta
Potřebné ingredience
16lžic másla, 8 lžic hnědého cukru, 3 vejce, 250 ml medu, 1,5hrnku polohrubé mouky, 2 lžičky prdopeče(dala jsem sodu), 1 lžička ml.skořice, 1 lžíce instant. kávy, opražené ořechy
jablíčkový kompot
Potřebné ingredience
jablíčka,hroznový cukr, citr.štáva,skořice,hřebíček
Postup přípravy
Jablíčka, která už potřebuji zpracovat, protože jejich doba na uskladnění je už u konce, zpracovávám
úplně jednoduše vnoučatům na kompot.
Jablíčka okrájím škrabkou na…
BRAMBORY S PÓRKEM
Potřebné ingredience
BRAMBORY, PÓREK, ŠUNKA, EIDAM, VEGETA, PEPŘ
Postup přípravy
Uvaříme si brambory ve slupce na jednu porci dva větší brambory. Po vychladnutí brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do zapékací misky dáme vrstvu brambor posypeme vegetou a…
DVOUPATROVÝ S RŮŽIČKAMI
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
HORNÍ KORPUS rozměr 15 x 15 cm: piškotový kávový s rozpustnou kávou CARO
SPODNÍ KORPUS rozměr 20 x 20 cm: vanilkovo-citronový
KRÉM: mascarpone + smetana 33% + jemný měkký…
***NAROZENINOVÝ - fotbalový - SLAVIE***
Potřebné ingredience
...dort bez potahu....znak Slavie je tisk na fondánový list