Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
Ořechové válečky

Ořechové válečky

Potřebné ingredience

200g másla, 250g hladké mouky, 90g moučkového cukru, 110g mletých ořechů

Postup přípravy

Vypracujeme křehké těsto, necháme v lednici odležet. Uválíme váleček, nakrájíme na kousky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10min.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový pita chleba

Kváskový pita chleba

Potřebné ingredience

140g vody, 1 lžíce kvásku, 10g olivového oleje, 250g pšeničné mouky (chlebové, pizza), 5g soli

Postup přípravy

V robotu uhněteme těsto (cca 4 minuty). Těsto dáme do mísy vytřené olejem, zakryjeme a necháme 20 - 24 hod. při pokojové teplotě kynout (po 12 hodinách dvojnásobek, po 24 hodinách…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vláčná přesnídávková bábovka

Vláčná přesnídávková bábovka

Potřebné ingredience

300g špaldové hladké mouky, 70g žitné celozrnné mouky, 65g hodně měkkého másla, sůl, 2 vejce, 30g kakaa, 120g oleje, 100g cukru, 1 a 1/2 lžičky jedlé sody, 550 - 600g přesnídávky (jablečného pyré). Poleva: 50g třtinového cukru, 50g másla, 60g šlehačky, sůl, cca 65g moučkového třtinového cukru

Postup přípravy

šleháme máslo a cukr, přidáme olej, nakonec vejce. Ke směsi střídavě zašleháváme moučnou směs (mouka, kakao, soda, sůl) a přesnídávku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-170°C …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŽIDOVSKÝ MEDOVNÍK podle Alberta

ŽIDOVSKÝ MEDOVNÍK podle Alberta

Potřebné ingredience

16lžic másla, 8 lžic hnědého cukru, 3 vejce, 250 ml medu, 1,5hrnku polohrubé mouky, 2 lžičky prdopeče(dala jsem sodu), 1 lžička ml.skořice, 1 lžíce instant. kávy, opražené ořechy

Postup přípravy

Vše smíchat, pečeme 25-30 min, forma 20x35cm

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
jablíčkový kompot

jablíčkový kompot

Potřebné ingredience

jablíčka,hroznový cukr, citr.štáva,skořice,hřebíček

Postup přípravy

Jablíčka, která už potřebuji zpracovat, protože jejich doba na uskladnění je už u konce, zpracovávám
úplně jednoduše vnoučatům na kompot.
Jablíčka okrájím škrabkou na…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBORY S PÓRKEM

BRAMBORY S PÓRKEM

Potřebné ingredience

BRAMBORY, PÓREK, ŠUNKA, EIDAM, VEGETA, PEPŘ

Postup přípravy

Uvaříme si brambory ve slupce na jednu porci dva větší brambory. Po vychladnutí brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do zapékací misky dáme vrstvu brambor posypeme vegetou a…

Zobrazit více...
DORTY
DVOUPATROVÝ S RŮŽIČKAMI

DVOUPATROVÝ S RŮŽIČKAMI

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

HORNÍ KORPUS rozměr 15 x 15 cm: piškotový kávový s rozpustnou kávou CARO
SPODNÍ KORPUS rozměr 20 x 20 cm: vanilkovo-citronový
KRÉM: mascarpone + smetana 33% + jemný měkký…

Zobrazit více...
DORTY
***NAROZENINOVÝ -  fotbalový - SLAVIE***

***NAROZENINOVÝ - fotbalový - SLAVIE***

Potřebné ingredience

...dort bez potahu....znak Slavie je tisk na fondánový list

Kategorie