Zobrazit přihlášovací formulář
PARNÍ HRNEC
DOMÁCÍ KNEDLÍK NA PÁŘE

DOMÁCÍ KNEDLÍK NA PÁŘE

Potřebné ingredience

viz. obrázek

Postup přípravy

viz. obrázek

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
TLAČENKA v PH od Áji Plassil

TLAČENKA v PH od Áji Plassil

Potřebné ingredience

1 vepřové koleno, 1 nožička, 2 bobkové listy, 2 kl sůl , pepř celý nové koření celé a 500 ml vody a nakonec 2 stroužky česneku

Postup přípravy

Dala jsme koleno do mísy od PH přidala jsem 2 bobkové listy, 2 kl sůl , pepř celý nové koření celé a 500 ml vody a dala jsem to na High 5h pak maso vyndat vývar scedit do…

Zobrazit více...
DORTY
Pokémoni

Pokémoni

Potřebné ingredience

světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, maliny, smartflex velvet

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bezlepkový chlebíček bez cukru

Bezlepkový chlebíček bez cukru

Potřebné ingredience

3 vejce, 200g mléka, 2 zralé banány, 70g oleje, 130g bezlepkové ovesné mouky (mleté bezlepkové vločky), skořice, 1 lžička PP. Čokoládová poleva a semínka na ozdobu

Postup přípravy

Metličkou spojíme vejce, mléko a olej. Přidáme rozmačkané banány a zbytek ingrediencí. Pečeme ve vymazané a vysypané formě na 180°C asi 40min. Po vychladnutí můžeme polít…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Panenka na paprice

Panenka na paprice

Potřebné ingredience

1 panenka (cca 400g), 1 lžíce uzené papriky, sůl, pepř, 300g žampionů, 150-200ml vývaru, 1 lžíce přepuštěného másla, 100-150g zakysané smetany, 1 lžíce rajského protlaku

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky, orestujeme na másle. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a žampiony. Přidáme protlak a zalijeme vývarem. Necháme chvíli vařit. Když je maso měkké,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Makové muffiny

Makové muffiny

Potřebné ingredience

85g špaldové celozrnné mouky, 100g hladké pšeničné mouky, 170g mléka, 120g nemletého máku, 115g měkkého másla, 2 vejce, 80g třtinového cukru, 1/2 lžičky sody, 2 lžičky PP, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce citrónové kůry, sůl

Postup přípravy

Mák s mlékem přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce a zašleháme a poté makovou směs. Nakonec přidáme sypké suroviny.…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter

Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter

Potřebné ingredience

2 zralé camemberty 1 hustá kysaná smetana 50 g měkkého másla 1 cibule svazek pažitky mletý pepř 2 lžičky papriky sladké nebo pálivé 1 lžička drceného kmínu sůl

Postup přípravy

Máslo vyšleháme se zakysanou smetanou, přidáme vidličkou rozmačkaný camembert, jemně nakrájenou cibuli a pažitku, okořeníme kmínem, paprikou, pepřem a osolíme. Vše důkladně…

Zobrazit více...
DORTY
Včelka Mája

Včelka Mája

Potřebné ingredience

*

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čočková polévka se zakysanou smetanou

Čočková polévka se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

Suroviny 300 g čočky 2 brambory 1 cibule 100 g zakysané smetany 4 kvalitní tenké párky lžíce sádla hladká mouka 1/2 lžičky mleté papriky sůl pepř ocet cukr

Postup přípravy

Propláchnutou čočku si namočíme den předem. Druhý den ji uvaříme ve stejné vodě, když je poloměkká přidáme nakrájené brambory a vaříme doměkka.

Na malém kousku sádla…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Vídeňské brambory

Vídeňské brambory

Potřebné ingredience

500 g brambor 150 g slaniny 1 velká cibule cca 100 ml smetany na vaření zelená petrželka sůl (popř.) malý kousek másla

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody.

Mezitím nakrájíme na kostičky cibuli, slaninu a posekáme petrželku. Na pánev dáme restovat…

Zobrazit více...

Kategorie