Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sladký dezert tang

Sladký dezert tang

Potřebné ingredience

Testo: 4 vejce 100ml oleje 100 ml mléka 200g práškového cukru 200g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva Krém: 1 šlehačka v prášku 150 ml mléka 2 kyselé smetany vanilkový cukor Želatina pudinková :800ml vody 2 Zlaté klasy 200g krystalového cukru 2ks Tang (tropical, citrón, pomeranč…

Postup přípravy

Vejce s cukrem umícháme do pěny, pomalu přidáme olej, mlieko a mouku s práškem do pečiva. Těsto dáme na vymazaný, pomoučenýý plech a upečeme. Práškovou šlehačku rozmícháme v mléku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Potřebné ingredience

2 kg rajče 3 ks bobkový list 5 ks nové koření 1 l voda 1 ks masox 1 lžíce hladká mouka 5 ks bazalka nebo 1lžička sušené 1 ks cibule 1 lžíce olivový olej 1 lžíce máslo 2 lzice cukru dle chuti nebo erythriloru 100g sýr

Postup přípravy

Na olivovém oleji podusím cibuli, nakrájená rajčata, osolím, opepřím, přidám bazalku. Než se to podusí, udělám si jíšku, do které dám vodu, masox, bobkový list, nové koření.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Nakládaný hermelín - camembert

Nakládaný hermelín - camembert

Potřebné ingredience

CAMEMBERT - 1 KUS 1 ks camembertu 90g (sedlčanský, billa) 1,5 stroužku česneku 1 špetka soli 1/4 g pepře 1/2 lžičky mleté sladké papriky 2 g sušené chilli papričky 1/4 lžičky sušeného tymiánu 1 lžíce oleje Nálev: slunečnicový olej, bobkový list, červená cibule, pepř barevný, chilli paprička

Postup přípravy

Na zavařovačku o objemu 0,7 l tři kusy hernelínu Rozříznout hirizontálně napůl, potřít třetinou směsi. Do sklenice střídavě cibuli a hermelín. Zalít cca 2 dcl oleje. V lednici…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citronová bábovka

Citronová bábovka

Potřebné ingredience

4 vejce 20dkg cukru, vanilkový cukr, 10 ml vody, 100. ml oleje, 25 DK pol. mouky PDP. Kůra a šťáva ze 2 citronu

Postup přípravy

Do pěny vyšleháme žloutky, přidáme cukr vanilkový cukr,10ml vody,100ml oleje,25dkg mouky s práškem do pečiva. Citronová kůra a šťáva s 2 citronů a vyšlehaný sníh. Poleva citronová…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Holandský řízek

Holandský řízek

Potřebné ingredience

sůl pepř mletý 100 ml mléko 1 hrst petrželka plocholistá 200 g sýr gouda hrubě strouhaný 600 g mleté maso - vepřové ingredience na trojobal mouka, vejce, strouhanka olej na smažení

Postup přípravy

Mleté vepřové maso dáme do mísy a zalijeme mlékem. Poté řádně promícháme, aby se nám maso s mlékem dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný sýr, nasekanou petržel a trošku osolíme,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na paprice z paprik

Kuře na paprice z paprik

Potřebné ingredience

Kuřecí špalíčky nebo stehna 4 střední cibule 5 červených paprik 20g másla Sůl Kysaná smetana na ozdobu

Postup přípravy

Cibuli,papriky očistíme, nakrájíme na proužky, dáme s máslem do pekáče nebo zapékací mísy, poklademe osoleným kuřecím masem a dáme péct, přiklopené asi na 50min na 200,po té…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Zapečené brambory

Zapečené brambory

Potřebné ingredience

uvařené brambory co zbyly ze včerejšího oběda (opravdu jsou lepší včerejší šunka nebo anglická na nudličky vajíčko strouhaný tvrdý sýr

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji opečeme brambory dozlatova, pak přidáme šunku nebo anglickou na nudličky, nebo oboje, ještě chvíli opékáme, pak zalijeme rozšlehaným vajíčkem se solí a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pasticcio - řecké lasagne

Pasticcio - řecké lasagne

Potřebné ingredience

500 g mletého masa (vepřové nebo hovězí nebo mix) * 1 velká cibule * 3 stroužky česneku * lžíce protlaku * bobkový list * oregano 1 lžička * mletá paprika 1 lžíce * půl lžičky skořice * rajčata v plechovce * 1 kostka hovězího bujonu * červené víno (nemusí být) ***** 750 ml mléka * máslo 50 g * 4 lžíce mouky * 100 g ementálu (originálně patří gruyere) * sůl, pepř, muškátový oříšek **** 300 g makarony (bucatini, kolínka, penne) * 200 g balkánského sýra nebo fety (stačí i míň) * 2 vejce * lžička tymiánu **** parmazán 40 g

Postup přípravy

na omáčku - opečeme na oleji cibuli, potom česnek, protlak a přidáme maso, opékáme cca 5 minut. potom posypeme paprikou, oreganem a skořicí, přidáme bobkový list. v této chvíli je…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Nadýchané lívance

Nadýchané lívance

Potřebné ingredience

1 šálek hladké mouky 1 prášek do pečiva 1 špetka soli 2 lžíce cukru 300 ml mléka 1 lžíce oleje 1 vejce

Postup přípravy

V misce smíchej sypké suroviny mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr. V druhé misce vyšlehej vejce do pěny přidej mléko nakonec olej, po té postupně v míchej sypkou směs. …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Šťavnatá žebra, co odpadávají od kosti

Šťavnatá žebra, co odpadávají od kosti

Potřebné ingredience

1kg vepřová žebra, 1lžička soli, špetka kmínu, špetka pepře Pokud pečeme bez omáčky, tak 1/2 lžičky adžika, 1/2 lžičky grilovací koření OMÁČKA 8 lžic kečupu, 4 stroužky česneku, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička chilli, 1 lžička instantní kávy, 3 lžíce marmelády nebo medu.

Postup přípravy

Troubu vyhřej na 220 °C. Žebra ze všech stran osol, okmínuj a opepři. Vlož do pekáče na pokrájenou cibuli na půlkolečka podlej vodou, přiklop nebo zadělej alobalem a dej na 15…

Zobrazit více...

Kategorie