Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
Květákový nákyp

Květákový nákyp

Potřebné ingredience

1 menší květák ,půl veky ( nebo 3 rohlíky),1/4 l mléka,4 lžíce ovesných vloček,2 lžíce hrubé mouky,2 vejce,1 mrkev,3 dkg tvrdého sýra, sůl, muškátový květ,máslo

Postup přípravy

Květák uvaříme ,scedíme a nakrájíme na malé kousky. Do mísy dáme vločky a zalijeme mlékem. Když nabobtnají ,přidáme ,2 lžíce hrubé mouky,2 žloutky, najemno nastrouhanou mrkev, sůl…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ZDRAVÉ LÍVANEČKY

ZDRAVÉ LÍVANEČKY

Potřebné ingredience

vajíčko, jablečné pyré, (banánové atd.) protein

Postup přípravy

* 1 vejce
* 100 g pyré
* 10g proteinu

smíchat a poté udělat na pánvi ( dělám bez tuku)

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MUG CAKE

MUG CAKE

Potřebné ingredience

ovesné vločky, kokos, prášek do pečiva, banán, vejce,tvaroh, voda

Postup přípravy

*30g ovesných vločekrn*2 lžičky strouhaneho kokosurn*1 lžičku prášku do pečivarn*1 rozmackany bananrn*1 vejcern*1 lžíce tvarohurn

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka z masové/vepřové konzervy

Pomazánka z masové/vepřové konzervy

Potřebné ingredience

1 plechovka vepřové konzervy (kupuji v Lidlu, nebo používám naši domácí), cibule,3-4 vejce, plnotučná hořčice, troška pepře, sůl.

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na malé kousky. Já vše dělám v malém mixéru: vyklepnu do něj konzervu, přidám nakrájenou cibuli a nakrájená vejce. Rozmixuji,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Terinka z mascarpone s jahodami

Terinka z mascarpone s jahodami

Potřebné ingredience

250g mascarpone ,250 ml šlehačky 33%, sáček červeného dortového želé 2 lžíce moučkového cukru do želatiny a 3 lžíce do krému, asi 300 g jahod, cukrářské dlouhé piškoty, potravinovou folii, formu na chlebíček o velikosti 22x 11cm ( toto množství je akorát do ní).

Postup přípravy

Nejprve si dle návodu na obalu připravíme 200 ml želatiny. Jahody omyjeme a nakrájíme na kousky. Formu chlebíčku si vysteleme potravinářskou folií, nalijeme tenkou vrstvu želé na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Džuveč podle Čiriny

Džuveč podle Čiriny

Potřebné ingredience

40 dkg vepřové plece,2 velké cibule,3 lžíce oleje,1 lžička červené papriky,30 dkg rýže,sůl.pepř,3 větší rajčata,5 zelených paprik, 2 dl šlehačky

Postup přípravy

Na lžíci oleje orestujeme opláchnutou -okapanou rýži ,zalijeme ji vodou-na dva prsty nad rýží, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka. Maso si nakrájíme na malé kostičky. Na dvou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Sváteční česnečka

Sváteční česnečka

Potřebné ingredience

1 l hovězího vývaru ( z kostí ),,asi 4 stroužky česneku ( podle chuti ),8 dkg toustové šunky,8 dkg eidamu,pepř,sůl,majoránku,2 krajíčky chleba ,sádlo na osmažení chleba,zelená petrželka

Postup přípravy

Chleba nakrájíme na malé kostičky a osmažíme do zlatova.Do vývaru přidáme utřený česnek,nasypeme drcenou majoránku,dochutíme solí a pepřem,přidáme nasekanou zelenou petrželku…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Křupavé tyčinky

Křupavé tyčinky

Potřebné ingredience

300 - 330g sodovky, 400g hladké mouky, 100g kukuřičné hladké mouky, 40g olivového oleje, asi 10g soli, popřípadě nějaké koření do těsta

Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme těsto, necháme chvíli v chladu odpočívat. Na pomoučené ploše vyválíme co nejtenčí plát, nakrájíme na tyčinky a vyskládáme na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mazanec

Mazanec

Potřebné ingredience

100g másla (rozpuštěného a vychladlého), 30g droždí, 3 žloutky, 50g třtinového cukru, 150g mléka, 375g hladké mouky, sůl, mandel, rozinky v rumu, citrónová kůra, vejce na potření

Postup přípravy

Z části mléka, droždí, lžičky cukru a lžičky mouky uděláme kvásek, mouku smícháme se solí a citrónovou kůrou. Do vzešlého kvásku přidáme zbytek mléka, žloutky, máslo a cukr,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Obrácený jablečný koláč s karamelem-podle APETITA

Obrácený jablečný koláč s karamelem-podle APETITA

Potřebné ingredience

těsto: 175g změklého másla/ 100g třtinový cukr/ 200g salko karamel(dala jsem celou plechovku)/ 1lžička vanilkový extrakt/ 2 vejce/100g mletých mandlí/175g hladké mouky+2 lžičky prdopeč/ na karamel:220g cukr krupice+2 lžíce vody / 3-4 jablka-oloupaná a nakrájená na 1cm plátky /šlehačka

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 180´C. Připravíme karamel: rozpustíme cukr s vodou a mícháme, dokud nedostaneme jantarovou barvu.(Nakonec můžeme ještě vmíchat trochu másla) Poté horký…

Zobrazit více...

Kategorie