Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník z přebytků kvasu

Perník z přebytků kvasu

Potřebné ingredience

80 g třtinového cukru, 100g mléka, 1 vejce, 200g kvasu, 80-90g oleje, 100g přesnídávky (ev 1 malé nakrájené jablko), 1 lžička PP, 1 lžička sody, 2 lžíce kakaa, skořice, perníkové koření, 70g celozrnné spaldy, 70 - 80g hladké pšenice

Postup přípravy

Cukr, vejce, kvas, mléko, olej a přesnídávku (jablko) chvíli mixujeme v nádobě na smoothie, poté smícháme s promíchanými suchými ingrediencemi. Pečeme ve vymazané a vysypané formě…

Zobrazit více...
DORTY
MÁRIO PRO NIKOLASE

MÁRIO PRO NIKOLASE

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

OBA KORPUSY: světlé vanilkové JAHODOVÁ NÁPLŇ + BROSKVOVÁ NÁPLŇ SIRUP na prokapání korpusů: šťáva z broskví SMETANOVÝ KRÉM z mascarpone a smetany na šlehání BÍLKOVO-MÁSLOVÝ…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Vietnamská omáčka k závitkům (nuoc cham)

Vietnamská omáčka k závitkům (nuoc cham)

Potřebné ingredience

150g vody, 30-50g rybí omáčky, 50-60g limetové šťávy, 50g třtinového cukru, cca 1 stroužek česneku, chilli dle chuti, ev citronová tráva

Postup přípravy

Vodu zahříváme spolu s cukrem, šťávou a rybí omáčkou, do rozpuštění. Necháme vychladnout a přidáme česnek, chilli a event. nadrobno nasekanou citronovou trávu.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecký dort se šlehačkou a mascarpone

Linecký dort se šlehačkou a mascarpone

Potřebné ingredience

25g mandlové mouky, 100g másla, sůl, 40g cukru moučka, 130g špaldové mouky, 2 žloutky, citronová kůra. Krém: 200-250g mascarpone, 1 šlehačka, vanilka. Ovoce, pusinky, čokoláda,... - na ozdobu

Postup přípravy

Žloutky s cukrem a povoleným máslem chvilku šleháme (ne do pěny), poté přidáme mouky (mandlová smíchaná se špaldou), sůl a citronovou kůru. Necháme chvíli v chladu ztuhnout. Poté…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Zdravější sušenky z ovesných vloček

Zdravější sušenky z ovesných vloček

Potřebné ingredience

Porce: ...asi 40 ks 1 hrnek hladké mouky nebo na půl ( celozrnné - špaldové, žitné) 1 prášek do pečiva 1 malá lžička skořice 250 g rozpuštěného másla 1/2 hrnku medu nebo cukru 1 vajíčko 1 vanilkový cukr 1,5 hrnku ovesných vloček (dá se v pohodě použít müsli směsí) 0,5 hrnku nahrubo nasekaných vlašských ořechů 80 g nalámané kvalitní hořké čokolády já dávám brusinky nebo rozinky

Postup přípravy

Vajíčko s rozpuštěným máslem promícháme a postupně vsypeme všechny "suché" suroviny. Je z toho hodně husté "těsto". Z něho mokrou rukou nebo malou lžičkou tvoříme…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka s avokádem a s lučinou

Pomazánka s avokádem a s lučinou

Potřebné ingredience

3 vejce natvrdo 1 zralé avokádo 1 - 2 lžíce másla 10 g lučiny

Postup přípravy

Vajíčka , uvaříme natvrdo, zchladíme a nastrouháme nahrubo na struhadle. Avokádo rozkrojíme, vypeckujeme a rozmačkáme vidličkou. Pokud chcete více krémovější pomazánku můžete…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Batátové šátečky bez cukru

Batátové šátečky bez cukru

Potřebné ingredience

180g jemně strouhaných batatů, 20g másla, 60-70g přepuštěného másla (ev. 90g normálního másla celkem, ale nebudou tak křehké), 100g špaldové mouky, 100g hladké pšeničné mouky, 1 žloutek, 30g jogurtu, lžíce strouhaných ořechů (cca 2 vlašské). Náplň dle chuti (ve variantě zcela bez cukru - strouhaná jablka se skořicí nebo marmeláda bez cukru)

Postup přípravy

Že surovin vypracujeme těsto a můžeme s ním hned dále pracovat. Vyválíme, vykrájíme naplníme. Potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200 stupňů asi 15 min.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skořicoví šneci z remosky

Skořicoví šneci z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 1¼ lžičky prášku do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, 2 lžíce skořice, špetka soli, 120 g změklého másla, 200 g cukru krupice, 3 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu (nebo trochu méně vanilkové pasty), 250 g bílého řeckého jogurtu (zakysané smetany); * NÁPLŇ: 1 lžička polohrubé mouky, 50 g hnědého cukru, 1 lžíce skořice, 30 g pekanových ořechů (nebo vlašských); * POLEVA: 100 g moučkového cukru, 2 lžíce mléka, 1 lžička vanilkového extraktu (nebo trochu méně vanilkové pasty), 30 g pekanových ořechů (nebo vlašských)

Postup přípravy

Inspirace z webu NordicWare, lehce upravená do remosky, originál je zde: https://www.nordicware.com/recipes/cinnamon-pull-aparts/ Pečeno ve formě NordicWare Cinnamon Pull-Apart …

Zobrazit více...
DORTY
DORT ARIEL PRO ANIČKU

DORT ARIEL PRO ANIČKU

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: čokoládový + pistáciový KRÉM: smetanovo - mascarponový s kapkou citronové šťávy NÁPLŇ: jahodové pyré z mražených jahod SIRUP na prokapání: pistáciový KRÉM NA…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Avokádové těstoviny

Avokádové těstoviny

Potřebné ingredience

2 zralá avokáda, 1/2 - 1 stroužek česneku, sůl, pepř, cherry rajčata, citronová šťáva, trochu smetany, olivového oleje a parmazanu, drobné těstoviny (cca 400g)

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Mezitím připravíme omáčku. Avokádo rozmixujeme s česnekem, citronovou šťávou, solí, pepřem, smetanou, olejem, parmazanem a trochou vody z vaření…

Zobrazit více...

Kategorie