Rajčatová polévka s nočky
Potřebné ingredience
1 mrkev, 2 řapíky celeru, 1 stroužek česneku, 1 - 2 lžíce cukru, 2 lžíce balzamika, 1 plechovka rajčat, 500 - 700g vývaru, sůl, pepř, olej, bazalka. Noky: 125g ricotty, 100g parmazánu, 80g hladké mouky, 1 vejce, sůl, petrželka
Postup přípravy
Na oleji orestujeme mrkev a celer, ke konci přidáme česnek a cukr. Až cukr zkaramelizuje, přilijeme ocet a vaříme 2- 3 minuty. Přidáme rajčata, vývar, bazalku, osolíme, opepříme a…
Kuřecí feta kuličky
Potřebné ingredience
500g mletého kuřecího masa, 200g fety, půl cibule, dva stroužky česneku, hrst pažitky, jedno vejce, pepř a sůl dle potreby
Postup přípravy
Feta na malé kostičky, cibule nadrobno, česnek rozmačkat a všechny suroviny smíchat.
Tvarujeme kuličky a klademe na pečící papír.
Pečeme na 200 stupňů po dobu 20 minut.
Kakaová buchta s tvarohem z remosky
Potřebné ingredience
* KAKAOVÉ TĚSTO: ½ hrnku hladké mouky, ½ hrnku polohrubé mouky, ½ hrnku cukru krupice, ½ hrnku mléka, necelá ½ hrnku oleje, ½ prášku do pečiva, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 vejce, 1½ lžíce kakaa; * TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 1 tvaroh, ½ hrnku cukru krupice, ½ hrnku mléka, ½ vanilkového pudinku, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 vejce
Postup přípravy
Skvělá buchta - podle receptu paní Ivy (Vanusak - ID 171498), https://www.mimibazar.cz/recept.php?strana=2&id=99048
Pečeno v kulaté formě o průměru 26 cm (je poměrně nízká…
Mrkvová rychlovka z remosky
Potřebné ingredience
200 g mrkve, 150 g polohrubé pšeničné mouky, 50 g špaldové hladké mouky, 130 g cukru (množství upravit podle toho, jak sladká je použitá mrkev), 1 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, ½ balíčku prášku do pečiva, 1 rovná lžička skořice, 1 velká lžíce meruňkového džemu, 2 vejce, 100 g oleje, 100 g mléka
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,7 l (tady konkrétně je forma Silikomart Eleganza), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Mrkev nastrouhat na jemno.
Pórková nebo květáková s kápáním
Potřebné ingredience
Máslo, hladkou mouku, 1pórek nebo květák, masox, kmín , sůl, vejce, mouka
Postup přípravy
Na másle udělat z 1lžíce hl.mouky trošku svetlé jíšky...pórek nakrájet na tenká kolečka nebo květák na malinké růžičky, hodit na jíšku a chvilinku usmažit, osolit, špetka kmínu,…
Tvarohovo-meruňkový z remosky
Potřebné ingredience
* KORPUS: 2 vejce, 50 g cukru krupice, 2 lžíce oleje, 50 g hladké mouky, ½ lžičky přášku do pečiva, 1-2 lžíce vody; * MERUŇKOVÉ PYRÉ: 200 g kompotovaných meruněk, 150-200 ml kompotové šťávy z meruněk, 20 g kukuřičného škrobu (lze nahradit pudinkovým práškem); * TVAROHOVÝ KRÉM: 100 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 150 g měkkého tvarohu; * POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 50 g másla, 2 lžíce smetany (nebo mléka)
Postup přípravy
Rozpis je pro malou dortovou formu o průměru 20 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Oddělit žloutky od bílků.
Z bílků vyšlehat pevný sníh, v misce…
KAKAOVÉ MUFFINKY – bezlepkové
Potřebné ingredience
160 g bezlepkové hladké mouky, 35 g kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů, 150 g třtinového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 130 g sojového mléka, 100 g slunečnicového oleje, 175 g bílků na sníh, malá špetka soli.
Postup přípravy
Navazuji na stejné suroviny z předchozího receptu na srnčí hřbet, kde však hladkou mouku zastupuje bezlepková, mléko je nahrazeno sojovým, sladíme třtinovým cukrem a nejsou ani…
SRNČÍ HŘBET s kakaem
Potřebné ingredience
160 g hladké mouky, 35 g kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 150 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 130 g mléka, 100 g slunečnicového oleje, 175 g bílků na sníh, malá špetka soli.
Postup přípravy
Ve větší misce smícháme oba cukry, mléko, olej a vsypeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a kakaem.
Bokem vyšleháme bílky na tuhý sníh, který pak opatrně přidáváme do…
Karbanátky se zelím
Potřebné ingredience
250 g mletého masa, 250 g bílého hlávkového zelí, 1 hrnek krupice, 1 vejce, 1 lříce sušené cibule (nebo jedna orestovaná cibule), špetka mletého kmínu, špetka oregana, sůl, strouhanka na obalení karbanátků, máslo na vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití
Postup přípravy
Inspirace ze stránek Prostřeno.
Zelí nastrouhat na struhadle na hrubo.
K zelí přidat maso + krupici + cibuli + vejce, okořenit solí + kmínem + oreganem.
Dobře…
Malý perník z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 140 g mléka, 70 g másla (Hery), 1 lžíce medu, 1 vejce, 150 g polohrubé mouky, 70 g cukru krupice, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku do perníku; * NÁPLŇ: džem výrazně chuti (malinová, rybízová...); * POLEVA: 50 g čokolády na vaření, 20 g másla
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1 l (tady konkrétně je forma Silikomart Vortex), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Rozpustit máslo + med.
V míse…