Hokaido - pečená příloha
Potřebné ingredience
dýně Hokaido, olej, sůl, bylinky (bazalka, tymián)
Postup přípravy
Dýni neloupeme, jen vydlabeme semínka a nakrájíme na kostky a vložíme na pekáč. Postříkáme olejem, osolíme a posypeme bylinkami.
Pečeme na 200°C asi 30 min. a pak pustíme…
Kuřecí kapsy plněné žampiony a slaninou
Potřebné ingredience
kuřecí stehenní řízky, žampiony, pravá anglická slanina, koření na kuře
Postup přípravy
Řízky trochu rozklepat a poprášit kořením na kuře.
Slaninu pokrájet na tenké proužky a žampiony na čtvrtky. Obojí spolu krátce orestovat na pánvi.
Opečené žampiony…
Ostružinový nepečený dort
Potřebné ingredience
Korpus: 200 g máslových sušenek nebo piškotů, 115 g másla. Krém: 200 g zakysané smetany, 250 g vaničkového tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání 33%, 250 g ostružin, 100 g cukru krupice, 5 želatinových plátků. Dále: 1 čiré dortové želé.
Postup přípravy
Do dortové formy průměr 24 cm přivřeme pečící papír a papírem vyložíme i boky. Rozdrcené sušenky promícháme s rozpuštěným máslem a lehce utlačíme do formy, dáme na chvíli do…
Rybízový koláč se sněhem z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 90 g másla (Hery), 200 g polohrubé pšeničné mouky, 50 g cukru krupice, 2 žloutky, ½ kypřícího prášku; * NÁPLŇ: 2 bílky, 190 g cukru moučka, 250 g rybízu
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Formu na pečení vymazat máslem.
Všechny suroviny na těsto zpracovat v…
Rajčatová pomazánka s avokádem a olivami
Potřebné ingredience
Rajčátka, olivy tmavé bez pecek, avokádo, pomazánkové máslo, česnek, pažitka, bazalka, případně ptačinec-žabinec a jiné bylinky, co najdete na zahrádce nebo v obchodě. Bylinky samozřejmě nemusí být, to chutná nám.
Postup přípravy
Jelikož rádi pěstujeme rajčátka a chtěla jsem jíst z nich i něco jiného, než na chlebu nebo v salátu, vymýšlím různé rychlovky z nich. Je možné, že jsou na internetu podobné…
Narozeninové na ochutnávku
Potřebné ingredience
Red velvet, cheesecake, mufiny čokoládové