Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
jak konzervovat připravovaná jídla

jak konzervovat připravovaná jídla

Potřebné ingredience

Může mě některá maminka poradit,jestli se dají připravovaná domácí jídla pro naše prcky dát do skleniček třeba po přesnídávce a zavařit?A jestli jo,tak prosím JAK.Je to hrůza,kolik stojí jedna sklenička pokrmu pro naše prcky,vzít je do hospody,tak si můžou dát s klidem poloviční porci čehokoliv a za stejné peníze.Proto bych chtěla mít vždy po ruce něco do zásoby,třeba kdyby musel manžel dělat tátu a mámu najednou a přeci jen trošku ušetřit.Děkuji.Alice

Postup přípravy

Děkuji.Alice

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
HAVELSKÉ VDOLKY NA PLECH

HAVELSKÉ VDOLKY NA PLECH

Potřebné ingredience

500 G HL. MOUKY, 25 DC MLÉKA, CUKR, 2 VEJCE, MÁSLO, 1/2 DROŽDÍ, SŮL, POVIDLA,TVAROH NEBO ŠLEHAČKA

Postup přípravy

Z 1 DC VLAŽVÉHO MLÉKA +1 PL CUKRU+ DROŽDÍ+ 1PL MOUKY - SMÍCHAT = KVÁSEK. VZEŠLÍ KVÁSEK VMÍCHAT DO MOUKY, ZALÍT VLAHÝM MLÉKEM S KOZKVEDL. VEJCE+ ŠP. SOLI + 2 PL ROZEHŘÁTÉHO MÁSLA …

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
* VÝBORNÁ DUŠENÁ MRKEV S VEPŘOVÝM MASEM *

* VÝBORNÁ DUŠENÁ MRKEV S VEPŘOVÝM MASEM *

Potřebné ingredience

vepřová kýta (kotleta...), 2 plátky másla, cibule, sůl, kmín, 1 střední mrkev, zásmažka z másla a hladké mouky.

Postup přípravy

Do kastrolku dáme kousek másla, drobně nakrájenou cibulku, zpěníme, vložíme na malé kostičky nakrájené vepř. maso, osolíme a dusíme, až je maso poloměkké. Potom přidáme na hrubo…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Levné vánoční ozdoby

Levné vánoční ozdoby

Potřebné ingredience

kelímky od paštiky různé velikosti, nůžky, sešívačka nebo oboustranná lepící páska špejle, izolepa,nebo tavná pistole, háčky na stromeček

Postup přípravy

Potřebujeme kelímky od paštiky,kterým odstřihneme vrchní ráfek.Potom nastříháme paprsky podle toho vyraženého vzoru na kelímku,narovnáme a je to hotové.Pokud máme více velikostí…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
JÁTROVÁ PAŠTIKA - hotová za dvacet minut a bez éček, takže i pro batolata..

JÁTROVÁ PAŠTIKA - hotová za dvacet minut a bez éček,…

Potřebné ingredience

1kuřecí řízek, asi 1 hrnek kuřecích jater, instantní krupička Nestlé - rýžová (bez příchuti), olej, sůl, koření, hořčice, pro mimina kojenecká voda

Postup přípravy

Maso nakrájím na malé kousky a dám vařit (od začátku varu ještě alspoň 10 minut - kvůli salmonele). Po vychladnutí doplním vodou, aby bylo směsi asi 800ml. Přidám asi 8 lžic oleje…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Párková srdíčka

Párková srdíčka

Potřebné ingredience

Párek,dvě vejce,salám,sýr,kečup.

Postup přípravy

Párek rozkrojíme a necháme ho u konce asi 2 cm v celku.Vytvoříme srdíčko a sepneme párátkem.Dáme na pečící papír a rozklepneme do srdíčka 2 vejce a osolíme.Posypeme nastrouhaným…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Domácí pribináček - rychlé, chutné :)

Domácí pribináček - rychlé, chutné :)

Potřebné ingredience

smetana na šlehání 250-500g tvarohu ( já dávám ten ve vaničce) 2 vanil. cukry, příp. i moučkový cukr

Postup přípravy

Smetanu vyšleháme, přidáme tvaroh a cukr podle chuti a necháme vychladit. My jíme s piškotama a ovocem.
Je to moc dobré!!

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Hallowenské mslání

Hallowenské mslání

Potřebné ingredience

Většina nasbírána na hřbitově, prsty - oči najdete, duchy pochytáte a kostřičky se také najdou, dá to fušku, ale stojí to za to :-)

Postup přípravy

Tvoření s dětmi.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kedlubínková polívčička

Kedlubínková polívčička

Potřebné ingredience

1 velká kedlubnička, 1 bramborka, vegi vegi či solčanka /=podravka bez glutamátu vhodná pro dětičky/, muškátový oříšek, voda :o))), hladká mouka, máslo, smetana či mléčko, 2 vajíčka, čerstvá petrželka nebo šnitlíček :o)

Postup přípravy

Opět polévka co dům dal... :o)))
Z mouky a másla usmažíme světlounkou jíšku. Zalijeme vodou. Na hranolky či na hrubo nastrouhanou kedlubnu a nakrájenou bramboru dáme do vody s…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jogurt dělaný na topení

Jogurt dělaný na topení

Potřebné ingredience

1 litr polotučného čerstvého (ne trvanlivého) mléka - já použila jihočeskou Madetu v krabici nebo např. může být Olma v plastové lahvi, 1 malý jogurt Holandia, dál můžeme použít vanilkový cukr - nemusí být

Postup přípravy

mléko přivedeme na ohni k varu, hned zhasneme plamen a hrnec vložíme do studené vodní lázně - chladíme dokud v mléce neudržíme prst, jakmile dosáhneme této teploty zamícháme do…

Zobrazit více...

Kategorie