Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Sýrová omáčka - rychlovka

Sýrová omáčka - rychlovka

Potřebné ingredience

Mléko, tavený sýr (Kiri, dětské Apetito), instantní rýžoví kaše

Postup přípravy

Do cca 200-300ml vroucího mléka rozpustíme tavený sýr (2-3 kousky). Pokud se nám zdá, že je omáčka moc řídká, můžeme zahustit instantní rýžovou kaší. v případě potřeby dosolíme.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zapečené filé na zelenině

Zapečené filé na zelenině

Potřebné ingredience

Kořenová zelenina (mrkev, petržel), brambory, kedlubna, lilek, květák...co dům dá, dětský bujon, filé bez kosti.

Postup přípravy

Do vody dáme celou zeleninu včetně celých oloupaných brambor, sůl a vaříme do poloměkka, ke konci do vody přidáme bujon. Když je zelenina poloměkká, tak jí vylovíme z hrnce,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Babiččin drobenkový koláč

Babiččin drobenkový koláč

Potřebné ingredience

1 hera, mouka polohrubá,/já část nahrazuji špaldovou moukou/,cukr , ovoce ,nyní je výborný s rebarborou,1 tvaroh

Postup přípravy

Uděláme drobenku jako na posypání ovo,cných koláčů,2/3 nasypeme do koláčové formy,nadrobíme tvaroh,tak to alespon vždy píší v kuchařkách,ale já ho spíše napatlám,navrch ovoce a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Přesnídávka

Přesnídávka

Potřebné ingredience

4kg očištěných jablek , 1 kg ovoce zbaveného slupek a pecek - nejlepší jsou broskve,meruňky,jahody,maliny,borůvky,hrušky,banány,pro malé děti i mrkev -dáme jí pouze 0,5 kg protože je suchá , 2,5l vody , 3 vanilkové pudinkové prášky-pro lepší chuť můžeme použít pudink s příchutí použitého ovoce , 0,5kg cukru

Postup přípravy

Jablka spolu s jedním druhem ovoce a 2 l vody uvaříme doměka.S vrchu sebereme řídké a dáme do jiného hrnce vařit,přidáme pudinky rozmíchané v půl litru vody a necháme přejít varem…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rizoto pro miminka

Rizoto pro miminka

Potřebné ingredience

2 lžíce rýže ,půlku mrkve,dvě růžičky květáku,kousek kuřecího nebo krůtího prsíčka (může být i ze stehna),olivový olej.

Postup přípravy

Uvaříme do měkka rýži,v kojenecké vodě podusíme kuřecí maso spolu s mrkvičkou a květákem. Když je vše měkké,zeleninu a maso nakrájíme na malé kousky,smícháme s mrkví a přidáme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Lilek na zelenině

Lilek na zelenině

Potřebné ingredience

Malý lilek, brambory, mrkev, olivový olej, instantní rýžovou kaši (ve zdravé výživě), sůl, kmín, majoránku

Postup přípravy

Na olivovém oleji orestujeme nakrájený lilek, brambory a mrkev, přidáme drcený kmín, majoránku a podlijeme malým množstvím vody. Osolíme. Dusíme do měkka a neustále podlíváme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kuřecí maso na zelenině

Kuřecí maso na zelenině

Potřebné ingredience

malé kuřecí prso,
mrkev,
hrášek (může být i kedlubna nebo zelené fazolky),
zeleninový bujon bez glutamanu (ve zdravé výživě),
instantní rýžovou kaši (ve zdravé výživě),
olivový olej nebo máslo

Postup přípravy

Na olivovém oleji opražíme kousky kuřecího masa, přidáme nakrájenou zeleninu a podlijeme dostatečným množstvím vody a dusíme do měkka. Asi po 15 minutách dušení přidáme zeleninový…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Potřebné ingredience

mléko,vejce,hladká mouka(někdy dávám 1/2 hladké a 1/2 celozrné), trošku prášku do pečiva,špetka soli na palačinky,
cibule,česnek,špenát,sůl,
kousky kuřecího masa,
sýr na strouhání
olej na smažení

Postup přípravy

Zpěníme cibulku,přidáme namačkaný česnek a kousky kuřecího masa,orestujeme,přidáme špenát a necháme podusit,osolíme.Do mléka zašleháme vejce,přidáme mouku podle potřeby,upečeme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
hranolky

hranolky

Potřebné ingredience

2brambory,1lžíce hladké mouky,olej,sůl

Postup přípravy

brambory nakrájíme na hranole,dáme je do vařící vody asi na 5min.musí byt jen před vařené!
pak je vyndáme na utěrku a necháme uschnout.Před smažením nechat obalit v mouce a dát…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Sladké jáhly

Sladké jáhly

Potřebné ingredience

jáhly, ovoce - nejlépe banán, nebo přesnídavka, větším dětem od 9. měsice . na špičku nože čerstvého másla a čajovou lžičku hroznového cukru / Glukopur/.

vhodné od ukončeného 6. měsíce.

Postup přípravy

Hrst jáhel spaříme horkou vodou a uvaríme do měka, pak přes utěrku scedíme,a by byly bez vody. jáhly s banánem rozmačkáme na kaši. / Pokud nemáte ovoce tak jej promíchejte…

Zobrazit více...

Kategorie