Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Rýže a těstoviny

Přidat recept
RÝŽE A TĚSTOVINY
Domácí houskové knedlíky

Domácí houskové knedlíky

Potřebné ingredience

1/2 kg hrubá mouka,2 vejce,sůl,sušený rohlík nakrájený na kostičky,1/2 droždí (může být i půlka sáčku sušeného droždí) ,vlažné mléko

Postup přípravy

1/ Proseju si mouku a dám do mísy,přidám sůl,
2/ Udělám si kvásek z droždí a trohy vlažného mléka,
3/ Vzešlý kvásek přidám do mísy s moukou a do zbytku rozkvedlám vejce,

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Potřebné ingredience

Pro 2 osoby:\r\n4-5 žloutků\r\nstrouhaný parmezán cca 30 g\r\nslanina 100-150 g\r\nšpagety 250-300 g (kvalitní, aby byly dobré al dente)\r\nolivový olej\r\npepř\r\nsůl

Postup přípravy

1. Jako první věc si dáme vařit vodu na špagety! Pak nakrájíme slaninu na kostičky. A připravíme si do hlubokého talíře žloutky, špetku pepře a parmezán. Tuto směs prošleháme, ať…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Mexická rýže

Mexická rýže

Potřebné ingredience

1/2 kg mletého masa, 2 cibule, 1 lžička kari, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 malý rajčatový protlak, sůl, 2 masoxy, rýže (3 sáčky).

Postup přípravy

Cibulku pokrájíme a osmahneme na oleji, přidáme mleté maso, dobře rozšťoucháme vidličkou, aby nebyly velké hrudky. Přidáme veškeré koření a protlak. Dáme na půl hodinky propéct do…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečené těstoviny s omáčkou Quatro Formaggi

Zapečené těstoviny s omáčkou Quatro Formaggi

Potřebné ingredience

balíček těstovin ( vrtule, Penne, to je jedno) 20 g šunky vcelku, pórek, niva, eidam, parmezán, 2 obdélníky taveného sýru,smetana na vaření, bazalka

Postup přípravy

Uvaříme si těstoviny v osolené vodě. Na pánvi si opečeme lehce šunku s pórkem, zalijeme smetanou ( kdo chce kaloričtější verzi, zvolí 2 smetany na šlehání), přidáme nastrouhanou…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Babiččiny nudle s uzeným a se zelím

Babiččiny nudle s uzeným a se zelím

Potřebné ingredience

Babiččiny široké nudle, hlávka bílého zelí, asi 40 dkg uzeného masa, dvě větší cibule, olej, sůl, pepř, kmín, podravka, sojová omáčka. TIP zhruba za 120,- kč hromada bašty. Nám to vyjde na dva dny :-) pro čtyři. Je to rychlý, jednoduchý, výborný a levný ...určo vyzkoušejte :-)

Postup přípravy

Osmahneme na oleji cibulku, přidáme na drobno nakrájené uzené, chvíli orestujeme a přidáme na nudličky pokrájené zelíčko. Osolíme, ochutíme kmínem, pepřem, já dávám trochu…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Naše oblíbené lasagne :o)

Naše oblíbené lasagne :o)

Potřebné ingredience

Omáčka : 1 kg mletého míchaného masa, 2 konzervy loupaných rajčat - celých, 6 stroužků česneku, 3 mrkve, kečup, cibule, 1 ČL kari, 1 PL pizza koření nebo oregana Bešamel : 800 ml mléka, 1 smetana, polohrubá mouka Dále : 2 x lasagne (já kupuji v tescu - 250 g), strouhaný eidam, pokud máte rádi tak můžeme prokládat i nakrájenými rajčaty

Postup přípravy

Omáčka: Osmahneme cibulku do růžova, přidáme orestovat maso,které osolíme dbáme na to, aby se hodně rozpadlo,aby nezůstali velké hrudky, pak přidáme nahrubo nastrouhané mrkve a…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Bramborové noky se zelím a klobásou (kuřátkem) - zase rychlé a senzační jídlo!!!

Bramborové noky se zelím a klobásou (kuřátkem) - zase…

Potřebné ingredience

***bramborové noky (1-2 balení po 500g) - můžete i vyrobit vlastní noky, ale nevím jestli se Vám s tím chce patlat***; ***klobásky 300-400g (my dáváme buď nějakou pikatnější čabajku, nebo něco na způsob maďarských klobás, jde i ostravská)***; ***1 velká sklenice sterilovaného zelí 660g (zase klidně můžete nakrouhat svoje čerstvé zelí a podusit, udělat si ho zvlášť)***; ***gulášové koření (nebo směs koření Argentina, či směs na grilované kuře atd.)***

Postup přípravy

nakrájíte klobásku na kolečka, na pánvi (nejlépe teflon) orestujeme zcela bez tuku, stejně pustí trochu omastku, po osmahnutí lehce do křupava, přidám dvě vrchovaté lžičky koření,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Knedlík rychlovka z mikrovlnky

Knedlík rychlovka z mikrovlnky

Potřebné ingredience

1 1/2 rohlíku, 1 1/2 hrnku hrubé mouky, sůl, 2 vejce, prdopeč (pr. do pečiva),mléko

Postup přípravy

od chvíle kdy se rozhodnete že je uděláte a dobou kdy je budete servírovat na talíře uběhne cca čtvrt hodiny.
Do misky nakrájíte jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
ŠUNKOFLEKY (jako ze školní jídelny :-)

ŠUNKOFLEKY (jako ze školní jídelny :-)

Potřebné ingredience

500 g flíčků,500 g uzeného masa,cca 7 vajec+kelímek smetany,sádlo,cibule..

Postup přípravy

Uzené uvařím( z vývaru zhotovím polévku).Flíčky uvařím a po přecezení je promíchám se lžící sádla.Maso nakrájím na menší kostičky,na pánvi rozehřeji lžíci sádla,na kterém osmahnu…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Tradiční italské lazáně

Tradiční italské lazáně

Potřebné ingredience

Boloňská omáčka: 1 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 500 g mletého hovězího (míchaného hovězí+vepřové, kuřecího, sójového masa, jaké kdo má rád), 250 g oloupaných celých čerstvých rajčat či nakrájených v plechovce, 2 lžíce rajčatového protlaku ( 1 malá plechovka ), 4 lžíce červeného vína, 1 lžíce sušené bazalky, sůl, čerstvě namletý pepř ( nebo prostě pepř :)) Sýrová omáčka: 50 g másla, 50 g hladké mouky, 600 ml mléka, 125 g sýra na strouhání (Čedar), 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku. 12 listů vaječných těstovin - lasagní

Postup přípravy

Boloňská omáčka:
Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, víno,…

Zobrazit více...

Kategorie